Home > Veiligheid en hygiëne op de werkvloer: drie tips

Veiligheid en hygiëne op de werkvloer: drie tips

Geschreven op 28 oktober 2022 om 17:00 door Mario De Wilde

Op de werkvloer ben je blootgesteld aan een groot aantal gevaren. Vooral als je met chemicaliën werkt, kan het al snel gevaarlijk zijn en moet je ervoor zorgen dat je jouw lichaam op een goede manier beschermd hebt. Voldoende maatregelen voor veiligheid en hygiëne zijn daarom wel een vereiste voordat iedereen aan de werkzaamheden begint. Maar waar begin je als je de aanpassingen wilt doen voor de werknemers? En wat moet je nog allemaal aanschaffen als je hiernaar kijkt? De onderstaande tips zorgen ervoor dat jij gelijk voor meer veiligheid en hygiëne kunt zorgen. 

De nooddouches voor directe actie

Het werken met chemicaliën kan ervoor zorgen dat er brandwonden ontstaan. Verschillende chemicaliën kunnen daarbij niet alleen in jouw huid dringen, maar ook verdere schade aanrichten in het lichaam. Een van de zaken die dan niet mag ontbreken op de werkvloer zijn nooddouches. Zodra iemand de chemicaliën op zijn lichaam krijgt, kunnen de nooddouches gelijk aangezet worden. Zo kan grotere schade voorkomen worden en is de veiligheid op de werkvloer ook weer een stap dichterbij. De douche zal daarbij te allen tijde op een strategische plek staan, waardoor je direct actie kunt ondernemen. 

Bij Nedelko alles voor hygiëne aanschaffen

Je kunt ook zorgen voor extra hygiënemaatregelen door hiervoor de juiste benodigdheden aan te schaffen bij Nedelko. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dispensers, zodat de handen schoon kunnen blijven. Dit is voornamelijk belangrijk als de werknemers regelmatig in aanraking komen met voedingsmiddelen. Je kunt echter ook nog voor andere hygiëne materialen kijken bij Nedelko. Hygiëne moet binnen een bedrijf te allen tijde hoog in het vaandel staan en door alle benodigdheden op voorraad te hebben, zorg je ervoor dat jouw werknemers hier ook een steentje aan kunnen bijdragen en de werkzaamheden op een goede manier uit laten voeren. 

Installatiemateriaal van hoogwaardige kwaliteit aanschaffen

Als laatste moet je ook bekijken welk installatiemateriaal er nodig is. Deze materialen moeten namelijk van hoogwaardige kwaliteit zijn om de veiligheid te kunnen realiseren. Het is daarbij wel goed om te bekijken wat het bedrijf allemaal nodig heeft. Het installatiemateriaal kan namelijk volledig aangepast worden aan de wensen van het bedrijf en je zorgt er hiermee ook voor dat je jouw werknemers weer het beste kunt bieden. Je kunt de specificaties van de verschillende materialen met elkaar vergelijken, zodat jij precies weet waar je aan toe bent en je de aanschaf kunt doen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.