Home > Veilig de winter in. Oostende voorziet jeugdverenigingen van James fluohesjes en fietslichtjes

Veilig de winter in. Oostende voorziet jeugdverenigingen van James fluohesjes en fietslichtjes

Geschreven op 30 oktober 2023 om 15:15 door Mario De Wilde

Nu de dagen donkerder worden, is zichtbaarheid in het verkeer des te belangrijker. Omdat jeugdverenigingen vaak uitstappen doen met grote groepen kinderen, wil het stadsbestuur van Oostende hen extra ondersteunen met James fluohesjes en fietslichtjes. Afgelopen weekend schakelden we over op het winteruur, waardoor het ’s avonds sneller donker wordt. Dan is het extra belangrijk om goed zichtbaar te zijn in het verkeer.

Ook de Oostendse jeugdverenigingen, die met grote groepen kinderen op stap gaan in het donker, moeten zichtbaar zijn op straat. Om de Oostendse jeugdverenigingen daarbij te ondersteunen, voorziet de Stad ze van fietslichtjes en James fluohesjes. Met deze schenking zorgen we ervoor dat we een grote groep jonge kinderen voorzien in de basisveiligheid om in de komende winterperiode veilig de straat op te gaan. Een van die jeugdverenigingen is Chiro Mariakerke. De vereniging telt bijna honderd kinderen. Ze hebben geen tuin of buitenruimte waar de kinderen vrij kunnen spelen en gaan dus bij elke buitenactiviteit op stap. Dankzij de fluohesjes en fietslichtjes kunnen ze dat op een veilige manier doen.

In het donker zorgt reflecterende kledij ervoor dat je al zichtbaar bent vanop 150 m als er licht op weerkaatst. Op de fluohesjes pronkt bovendien het schattige kinderfiguurtje James, wat de hesjes extra leuk maakt voor de kinderen. Door fluohesjes en fietslichtjes te voorzien voor de jeugdverenigingen, verspreidt het kindvriendelijke stadsfiguurtje James niet alleen licht in de duisternis, maar ook een boodschap van veiligheid en zorgzaamheid. James gaat samen met de jonge inwoners stralend en beschermd de donkere winteravonden tegemoet. Wil je ook een James fluohesje of fietslichtjes van Stad Oostende? Goed nieuws! Die zijn te koop in het UiTloket.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.