Home > Veel belangstelling voor Synchroshow 2019 voor het eerst in Lago Olympia Brugge

Veel belangstelling voor Synchroshow 2019 voor het eerst in Lago Olympia Brugge

Geschreven op 25 november 2019 om 09:35 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdag hield de afdeling Artstiek Zwemmen van BZK haar 23ste show, ditmaal voor het eerst in Lago Olympia. Het thema van de show was “BZK’s got talent!”. Dat bewezen 50 zwemsters en hun trainsters die het beste van zichzelf gaven in 13 routines of choreo’s. De meeste van deze nummers waren team- of groepsnummers, maar er werden ook duetten en solo’s gezwommen. Er was zelfs een mannenteam samengesteld, speciaal voor de show. Artistiek zwemmen, ook gekend als waterballet of synchroonzwemmen, is een sierlijke sport die doet denken aan dansen of ballet in het water. Zwemmen op muziek wordt gecombineerd met eenvoudige maar ook complexe figuren op of onder water. Een artistiek zwemster ontwikkelt een goede houding, lenigheid, kracht, controle van de ademhaling, uithoudingsvermogen, beheersing van de bewegingen, muziekgevoel en teamgeest.
Artistiek zwemmen is dus een zeer gevarieerde en veelzijdige sport! De afdeling neemt overigens ook deel aan diverse nationale en internationale wedstrijden voor zowel Miniemen (U12), Kadetten (U15) als Junioren (U18). Verschillende medailles werden reeds veroverd in de loop der jaren!

Bij de afdeling Artistiek Zwemmen van BZK kan je terecht voor initiatie indien je 9 jaar of jonger bent en al goed kan zwemmen. De initiatielessen gaan steeds door in september. Meer info vind je terug op de website van BZK of op de facebookpagina.
http://www.brugsezwemkring.be en https://www.facebook.com/BZKartistiekzwemmen

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.