Home > Veel belangstelling om de toekomst van de dorpskern van Houtem te bekijken

Veel belangstelling om de toekomst van de dorpskern van Houtem te bekijken

Geschreven op 20 maart 2024 om 07:51 door Mario De Wilde

Hoe blijft de dorpskern van Houtem een aangename plaats om te wonen, werken, ontspannen en naar school te gaan? Samen met de inwoners zijn we aan de slag gegaan op zoek naar antwoorden. Er zijn heel wat thema’s om over na te denken, de beeldkwaliteit en erfgoed, relatie tussen dorp en polderlandschap, de levendigheid en dynamiek en de ontmoetingsplekken en publieke ruimtes.

Met de bewoners van Houtem, het ontwerpbureau Maat-ontwerpers, de Provincie West-Vlaanderen en Departement Omgeving schrijven we neer hoe we Houtem in de toekomst zien. Zo zorgen we ervoor dat toekomstige veranderingen en projecten op elkaar worden afgestemd.
De kick-off
Onlangs kwam iedereen samen voor de kick-off in het OC De Troenke. Het was alvast een succes met naar schatting een 70-tal aanwezigen die hun input konden geven. Eind mei organiseren we hiervoor een ontwerpweek waar de bewoners een tweede maal zullen geraadpleegd worden.

Pascal Sticker, schepen van Leefmilieu: “Met de input van de bewoners wordt er nu aan de slag gegaan. In de fase van de ontwerpweek (eind mei) wordt er opnieuw teruggekoppeld naar de bevolking om dan finaal een masterplan voor Houtem op te maken. Dank aan alle aanwezige bewoners, maar ook aan alle projectpartners voor hun input.”
Foto: stad Veurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.