Home > Vaste Vuist Lauwe start met Techniekkamp in combinatie met Omnisport

Vaste Vuist Lauwe start met Techniekkamp in combinatie met Omnisport

Geschreven op 28 februari 2021 om 15:28 door Mario De Wilde

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe breidt vanaf de paasvakantie hun aanbod sportkampen uit met een “Techniekkamp”. Het techniekkamp, in combinatie met omnisport of minivoetbal, staat open voor jongeren van geboortejaar 2011-2010-2009 en 2008.
Het techniekkamp is een samenwerking met PTI Kortijk, campus Techniek & Design en campus Wetenschap & Groen. De zelfgemaakte techniekontwerpen krijgen de jongeren op het einde van de week mee naar huis.

Gedurende 5 halve dagen (andere halve dag omnisport of minivoetbal) zullen de jongeren onder gedompeld worden in alles wat met techniek te maken heeft. De nood aan technisch geschoolde jongeren is groot. Om deze jongeren warm te maken voor techniek organiseert sportgroep Vaste Vuist Lauwe nu binnen hun aanbod sportkampen STEM-activiteiten om de interesse voor exacte wetenschap en techniek verder te stimuleren.”

Voorzitter Dries Defossez: “In een opgezet technologielabo zal je samen met vrienden, in een gezellige sfeer, heel wat beleven. Je maakt kennis met technologisch gereedschap en nieuwe materialen. Je ontdekt dat techniek en technologie overal om je heen zijn. Je zet zelf technische systemen in mekaar en wie weet zorg je er als toekomstige uitvinder er wel voor dat je begeleider ook van jou iets opsteekt.”
De jongeren zullen het telkens een halve dag warm krijgen van techniek en een halve dag warm krijgen van te sporten. Meer info en inschrijven via de website vastevuist.be en doorklikken op sportkampen.

Foto met vlnr Ringo Vanden Abeele (lkr. PTI), Dries Defossez (voorzitter Vaste Vuist Lauwe), Francis Bruyneel (directie PTI Kortrijk), Bart Bossuyt (Vaste Vuist Lauwe) en Vincent Benoit (lkr. PTI)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.