Home > Varen in Kortrijk wordt nog leuker. Met dank aan Marcella van 7.5 lang…

Varen in Kortrijk wordt nog leuker. Met dank aan Marcella van 7.5 lang…

Geschreven op 15 mei 2023 om 14:10 door Mario De Wilde

Wie Kortrijk zegt, zegt Guldensporenslag en Broeltorens maar in één en dezelfde adem ook Leie en bootjesplezier. Met Marcella, zijn zesde boot genaamd naar het laatste Kortrijkse begijntje, biedt De Keper nog meer zomerse waterfun aan op een zucht van het historisch centrum van de stad. Al jaren zijn de bootjes bij de eerste zonnestralen vanop de Leieboorden niet weg te denken. Er is niet enkel een plezierhaven maar elke burger die het water op wil kan makkelijk een bootje huren via www.de-keper.be, het bedrijfje van Karl Verniers die nu meteen zijn zesde boot aankondigt: naast Manten en Kalle, Liese, Nette en Julia, dobbert er sinds mei een nieuweling vanaf zijn ponton de Leie in: Marcella, genaamd naar het laatste Kortrijkse begijntje, is een boot voor 12 personen die ruim en comfortabel is en een ingebouwde koelkast heeft. Ideaal voor uitstapjes met vrienden of familie.

Met de verlaagde Leieboorden en de uitbreiding ervan (waarvoor de werken volop aan de gang zijn) wordt pleziervaren een nog belangrijkere troef voor de stad die Karl Verniers sinds dit jaar ook officieel als nieuwe havenmeester aanstelde. Een havenmeester die alle bootverkeer in Kortrijk regelt en actief betrokken is bij de verdere uitbouw en toekomst van de passantenhaven. Wie kent de Leie beter dan hij? Maar wie geen eigen bootje heeft kan dat makkelijk huren bij De Keper, het bedrijf van Karl Verniers. “In een paar kliks kan je simpel reserveren en je hebt alle luxe die je zelf wil”, vertelt Karl Verniers enthousiast. “Je hoeft ook geen vaarbrevet te hebben, maar de kapitein moet wel 21 jaar zijn. Ervaring is niet eens nodig, we leggen het je snel uit.”

“Alle boottochten starten aan de Broeltorens, dus echt in hartje Kortrijk. Met onze boten kan je de Leie afvaren tot aan de sluizen in Harelbeke en Menen en dan ben je 2 tot 3 of 4 uur onderweg. Vaar je liever niet zelf, dan kan je een beroep doen op één van onze schippers. Het is een blijft België, dus mocht het regenen, dan kan je tot een uur voor vertrek telefonisch annuleren. Je krijgt dan een bon voor een andere keer. Want je moet dit toch zeker eens gedaan hebben.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.