Home > Vandaag verhuizen zo’n 130 bewoners van wzc O.L.V. Van Troost in Westkapelle naar gloednieuw complex

Vandaag verhuizen zo’n 130 bewoners van wzc O.L.V. Van Troost in Westkapelle naar gloednieuw complex

Geschreven op 29 november 2022 om 08:48 door Mario De Wilde

Vandaag verhuizen de zowat 130 bewoners van wzc O.L.V. Van Troost in Westkapelle naar het gloednieuwe complex van WZC Polderparel vlak naast het oude woonzorgcentrum. De nieuwe naam werd gekozen uit meerdere voorstellen die werden ingediend. Eigenlijk is er plaats voor 143 personen, maar er werd in aanloop van de verhuis bewust een opnamestop ingelast.

De nieuwbouw was nodig omdat het oude gebouw niet meer aan de huidige comforteisen voldeed. In de voorbije week hebben familieleden van de residenten al heel wat kledij en persoonlijke meubeltjes van het ene gebouw naar het andere helpen verhuizen. Dinsdag is het aan de bewoners zelf om onder begeleiding van hun verzorgenden en vrijwilligers hun intrek in hun nieuwe verblijf te nemen en hun allerlaatste spullen netjes in de kasten te schikken.

Polderparel leefruimte
De nieuwe infrastructuur op het voormalige voetbalterrein van VV Westkapelle in de Westkapellestraat is een stuk compacter en bestaat uit vier verdiepingen. De ruime kamers met grote ramen tot op de vloer bevinden zich op de bovenste drie verdiepingen en bieden een panoramisch zicht op de polders en/of het dorpscentrum.

De gelijkvloerse verdieping wordt ingenomen door bureaus voor directie en administratie, onthaal, een kapsalon en een publiek cafetaria met ruim zonneterras. Alle bewoners zijn nu gehuisvest in een comfortabele slaapkamer met moderne sanitaire voorzieningen. Op elke verdieping zijn ook polyvalente zaaltjes en gemeenschappelijke douche- en badkamers met mechanische tiltoestellen. Alle gemeenschappelijke woonkamers zijn bijzonder ruim en krijgen veel natuurlijk licht binnen. Dankzij knusse en smaakvolle ingerichte salons met comfortabele relaxzetels en tv-schermen, biedt elke living een intieme, huiselijke sfeer.

Polderparel keuken leefruimte
De bouw van wzc Polderparel startte op 19 september 2019 met het graven van de bouwput en het realiseren van de waterkerende wand. De bouw moest eigenlijk al klaar zijn op 20 november 2021 om dan te verhuizen eind december 2021 of januari 2022. De vertraging is voor een klein stuk te wijten aan Covid-19, maar vooral door vertraging bij de onderaannemers van hoofaannemer Stadsbader. Het gebouw werd voorlopig opgeleverd op 9 november 2022. De totale kostprijs bedraagt ongeveer 24 miljoen €.

Op vrijdagnamiddag 16 december 2022 om 17.30 uur wordt de Polderparel officieel geopend. WZC Polderparel maakt samen met WZC Noordhinder en de assistentiewoningen Mardyck in Heist deel uit van Welzijnsvereniging Het Dak.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.