Home > Vandaag startschot voor verkoop woonproject Kasteelstraat in Tielt

Vandaag startschot voor verkoop woonproject Kasteelstraat in Tielt

Geschreven op 15 juli 2020 om 11:54 door Mario De Wilde

Gisteren is de verkoop gestart van het kleinschalig woonproject Kasteelstraat in Tielt. WVI en de stad realiseren langs de huidige Kasteelstraat in totaal 10 bouwkavels voor open en halfopen bebouwing voor elk budget. Inwoners van Tielt, of mensen die in de gemeente werken, krijgen voorrang. “Met dit hedendaags woonproject hebben we oog voor elk budget dankzij een mix van sociale en vrije bouwkavels, maar ook elke bouwwens: open of halfopen bebouwing, plat of hellend dak. De grootte van de kavels varieert van 368m² tot 499m²”, zegt Geert Sanders, algemeen directeur. “Er zijn 4 kavels bestemd voor open bebouwing en 6 sociale kavels voor halfopen bebouwing. De laatste worden tegen gunstige voorwaarden aangeboden aan mensen met een bescheiden inkomen. De prijzen starten vanaf 77.100 euro.”

De woningen zijn rustig gelegen, vlak bij het bruisend stadscentrum van Tielt. Bovendien vind je op fietsafstand alle noodzakelijke voorzieningen: van basisschool, slager, bakker, winkels tot ontspanningsmogelijkheden. “Een grote troef is dat de woningen met de tuinzijde naar het zuidwesten zijn georiënteerd, zodat je maximaal van de zon kan genieten”, zegt burgemeester Luc Vannieuwenhuyze. “Bovendien hebben we ook aandacht voor slim regenwaterbeheer. Zo zorgt een natuurlijke buffergracht achteraan de nieuwe woningen voor maximale infiltratie en buffering. Het overtollige water wordt tijdelijk geborgen, en krijgt zo de kans om in de bodem te dringen. Eventuele overstort vloeit af naar de beek. Maar bovenal is het een heel mooie plek om te wonen.”

De stad Tielt wil startende alleenstaanden, gezinnen met één inkomen of tweeverdieners de kans geven om een woning met eigen tuin te kopen voor een betaalbare prijs. Bovendien kies je als koper van een WVI-bouwkavel zelf jouw architect en aannemer. Er werden ook kleurpaletten voor gevel- en dakmaterialen vastgelegd om een rustig en harmonieus geheel te creëren. In een latere fase zal de Tieltse Bouwmaatschappij langs de Kasteelstraat nog enkele sociale koopwoningen realiseren.

Geïnteresseerde kandidaat-kopers, kunnen zich vrijblijvend inschrijven voor de aankoop van een lot bouwgrond via www.wvi.be/nl/aanbod/wonen/inschrijven-op-wachtlijst. Voor meer info kan je contact opnemen met ons via telefoon 050 36 71 71 of e-mail wonen@wvi.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.