Home > Vandaag kan je een online veiling van Chinese kunst volgen. Met dank aan Carlo Bonte

Vandaag kan je een online veiling van Chinese kunst volgen. Met dank aan Carlo Bonte

Geschreven op 21 juni 2023 om 08:02 door Mario De Wilde

Veilingmeester Carlo Bonte (45), bekend van het televisieprogramma Stukken van mensen, opende onlangs op de Zeedijk van Knokke-Heist een nieuw vestiging. Maar wie denkt aan het traditionele zaaltje en de veilingmeester met de hamer, is fout. “We werken al jarenlang volledig digitaal. Het is onze bedoeling om veilingen fun te maken.”     Vandaag woensdag 21 juni 2023 vanaf 10 uur kun je alvast op   Aankomende Veilingen – Carlo Bonte een online veiling van Chinese kunst meevolgen.

Als 23-jarige leidde hij zijn eerste veiling, en de afgelopen tien jaar is Carlo Bonte Auctions uitgegroeid tot een gevestigde waarde in het wereldje. Hij beschikt over een veilinghuis van 5.000 vierkante meter groot in Brugge, maar landt binnenkort ook in Knokke-Heist. Daar wist hij een pand op de Zeedijk 796 in het Zoute te bemachtigen.   “Het is een logische volgende stap”, vertelt Bonte. “We hebben veel cliënteel uit Knokke-Heist en hopen zo onze klanten – ook uit het binnenland – nog beter te bereiken.
Knokke-Heist is nu eenmaal een badplaats die tot de verbeelding spreekt. Net zoals wij dat willen doen.”

Naam gemaakt in Londen   
Maar veilen in een muf zaaltje, inclusief het symbolische hamertje: dat is niet meer van deze tijd, vertelt Bonte. “Wij werken al ongeveer vier jaar digitaal”, gaat hij verder. “Wereldwijd werkt ons veilinghuis met zes internationale partners: twee in Azië, twee in de Verenigde Staten en ook nog twee in Europa. Zo bereiken we miljoenen mensen, en dat is natuurlijk interessant voor onze klanten.”    Bonte is een naam als een klok. Hij is een vaste waarde in het televisieprogramma Stukken van mensen en liep als jonge veilingmeester stage bij Christie’s in Londen. In een mum van tijd werkte hij zich op tot directeur van Partridge Fine Art, een legendarische galerie in New Bond Street. “We werken vaak samen met beroemdheden en willen veilen gewoon fun maken. Zo een veiling moet een echte belevenis zijn.”

Dromen van een miljoen euro 
En dat sfeertje moet zijn nieuwe vestiging in Knokke-Heist ook uitstralen. “Mensen zijn welkom om eventjes binnen te lopen en samen te zitten in een losse sfeer. Ik vind dat Knokke-Heist enorm goede vibes heeft”, zegt Bonte. “Omdat het nieuw seizoen van Stukken van mensen in mei begint, hoop ik objecten die ik daar aangekocht heb, tentoon te stellen in onze nieuwe vestiging.”
Maar een item veilen, wat zijn daar de vereisten voor? En kan zomaar iedereen iets aanbieden? “We zoeken items die toch een minimumwaarde hebben van ongeveer 1.000 euro. Maar denk gerust out of the box”, weet Bonte. “Een leuke vintage zetel, een exclusieve fles wijn of whisky, een leuke handtas: het kan allemaal. Voorts veilen we natuurlijk ook vaak kunst en zeldzame objecten. Het blijft mijn droom om ooit een object te veilen van een miljoen euro: dat zou ongelofelijk cool zijn.”

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.