Home > Vandaag de Grootste Buurtbistro met honderden West-Vlaamse deelnemers

Vandaag de Grootste Buurtbistro met honderden West-Vlaamse deelnemers

Geschreven op 23 mei 2020 om 11:39 door Mario De Wilde

Al 1852 restaurants hebben zich geregistreerd over 350 gemeentes in Vlaanderen én Wallonië. Er zijn al 152 ‘virtuele tafeltjes’ geregistreerd, en het aantal loopt nog steeds op! De organisatie is ook zéér blij met hoe zowel vrienden als concurrenten zich verenigden in één grootse, mooie samenwerking. Een aantal bekende gezichten schuiven mee aan aan tafel: misschien krijg jij Pieter Embrechts, Evi Hanssen of Sofie Dumont aan de lijn in jouw Google Meets dinner?

Meer Bv’s worden later nog aangekondigd. Deliveroo deed een mooie geste door de leveringskosten volledig te laten wegvallen op deze dag.

Hoe bestel je vandaag je ontbijt, lunch of dinner bij De Grootste Buurtbistro?
Ga naar www.degrootstebuurtbistro.be en klik op Take-out’ bestellen. Kies wat je op tafel wil zetten: Ontbijt, Lunch, Brunch, Zoetigheid, Apero of Diner. Bekijk de zaken in je buurt die take-out of delivery aanbieden. Kies je favoriete zaak uit de lijst en klik door naar hun bestelwebsite

Doe een bestelling voor zaterdag 23/5 

Haal je maaltijden af op 23/5 en verbindt bv. via Google Meet met je vrienden, buren of familie. Geniet samen van de kunstwerken klaargemaakt door je favoriete zaak. Blijf op de hoogte via https://www.facebook.com/events/2989304781145504. We hebben nog een paar verrassingen in petto!

Steffi Vertriest en Wim Opbrouck, de gezichten van De Grootste Buurtbistro, zorgden voor een warme oproep om mee te doen. Daarbij willen de organisatoren, Giveaday.be en Dinnergift, Belgen aan virtuele tafels krijgen en hen 100.000 maaltijden laten bestellen bij de geregistreerde restaurants. De Belgische horeca-sector is hard getroffen door Covid-19. Restaurants blijven gesloten en bij vele uitbaters staat het water aan de lippen. Daarom besloten DinnerGift, een Antwerpse Start-up van 3 zussen en een broer, en Giveaday.be, de burgerbeweging achter de #OnzeGemeenteHelpt coronahulp campagne, de handen in elkaar te slaan. Het resultaat van de samenwerking: de organisatie van de Grootste Buurtbistro ooit – www.degrootstebuurtbistro.be.

 5 grootste uitdagingen in teken van Covid-19 #OnzeGemeenteHelpt solidariteit
Giveaday.be lanceerde eerder twee succesvolle uitdagingen. De start werd gegeven met de grootste Quarantaine quiz waarbij 19.500 deelnemers simultaan online meespeelden. Een wereldrecord. Uitdaging twee was in samenwerking met de burgerbeweging achter Maakjemondmasker.be. De Nationale Naaiactie om mondmaskertjes te maken met als peter Lieven Scheire, zorgde voor meer dan 2.5 miljoen bezoekers op www.maakjemondmasker.be en 2 miljoen downloads van het naaipatroon. De Belgische horeca is de volgende sector die Giveaday.be en DinnerGift een hart onder de riem willen steken. Tegelijk willen ze de burgers en buren digitaal laten verbinden.
Komen eten aan de virtuele tafel met een bekend gezicht
“Op 23 mei willen DinnerGift en Giveaday.be de deelnemende horecazaken in de spotlight zetten en tegelijk een groot moment van gezelligheid creëren. Dankzij de steun van Google kwamen we snel uit bij Google Meet dat online ontmoetingen eenvoudig maakt. Zo stimuleren we buren, vriendengroepen en familie om die dag met elkaar virtueel aan tafel te schuiven.” zegt Bart Wolput van Giveaday.be. Naast Google hebben andere grote partners zoals Deliveroo, Deliverect, Horeca Vlaanderen, Fédération Horeca, Horeca Plateau, Horeca Comeback, Trivec, Resengo, SterkStokers, Partena, P&V, Tablebooker, Lazy Monday, Growzer, Horeca Optima, Vitrine locale, Namur Gourmande, Bieres de quartiers, waarkanikafhalen, resto.be, en 55 gemeenten zich mee achter het initiatief gezet.

Een van de deelnemers in onze provincie is Otomat in Brugge, wat staat voor heerlijke en creatieve pizza! Geen doorsnee pizzatent, maar één die er een eigen invulling aan geeft met originele recepturen en namen. We werden uitgenodigd om een kijkje te nemen en mee aan tafel te schuiven om alles aan den lijve te ondervinden. Team achter Otomat is hetzelfde dat eerder Ellis Gourmet Burger op de kaart zette. De zaak in Brugge is de derde zaak in België, de eerste is te vinden in Antwerpen, de tweede in Gent. Het pizzadeeg wordt gemaakt met Duvel-biergist en krijgt drie dagen de tijd om te rusten en te rijzen. Na het afbakken, mag je een dunne, lekkere krokante bodem verwachten. Dat is niet de enige link met bier die je mag verwachten trouwens, er is een erg grote bierkaart met craft beers. Bovendien kan je er nog wat extra toppings aan toevoegen. Pizza signatures die we in een recent verleden probeerden: de tomate crevettes (mijn favo!), poulet chasseur, JJ Kale, sailorman en bushwick. Kan je niet kiezen? No worries, Otomat heeft ook een ‘share and discover‘ formule, waar je met je eetgezelschap verschillende pizza’s kan bestellen om onderling te verdelen via kleine bordjes die zich daar gemakkelijk tot lenen. De pizza’s bij Otomat eet je trouwens het best met je handen. Afsluiten deden we in stijl en met een bommetje! Ook de dessertkaart gaat verder in het pizza-thema; we probeerden de pizza nutella van Dominique Persoone en pavlova pizza. Serieus, wat een zaligheid! De pavlova heeft een lichte merengue, gemaakt door een bakker die zich erin specialiseerde en dat smaak je. Als er dan een pizza heaven bestaat, dan graag deze van Otomat waar je naast hemelse pizza’s ook wat foodporn mag verwachten. Een erg knappe en casual zaak, die nu al mijn hart gestolen heeft en waar je naar hartenlust kan afhalen.

www.otomat.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.