Home > Vandaag 8e editie van het 5X5® project van Designregio Kortrijk en Voka West-Vlaanderen

Vandaag 8e editie van het 5X5® project van Designregio Kortrijk en Voka West-Vlaanderen

Geschreven op 4 december 2019 om 11:29 door Mario De Wilde

De 8e editie van het 5X5® project van Designregio Kortrijk en Voka West-Vlaanderen staat voor de deur: ambitieuze ondernemingen uit de regio Kortrijk staanvandaag  in de startblokken om de nieuwe producten van morgen te ontwikkelen. Eén jaar lang zullen ze samenwerken met elk een ontwerpersduo. De nieuwe producten worden vandaag voorgesteld aan het grote publiek op de Biënnale Interieur 2020.

DOVY KEUKENS
In minder dan vier decennia is het familiebedrijf Dovy Keukens uitgegroeid tot een innovatief en vooruitstrevend bedrijf, gespecialiseerd in keukens op maat. Dovy investeert in hoogtechnologische machines die 5.000 keukens per jaar produceren, maar ook handwerk blijft een belangrijke troef.

ROEL VANDEBEEK
Roel Vandebeek is een allround ontwerper die actief is op verschillende terreinen binnen de vormgeving. Hij richtte zijn eigen bureau op eind ’96 en werkt sindsdien voor diverse nationale en internationale bedrijven in zeer uiteenlopende sectoren.

HET PROJECT
Door zijn deelname aan dit project wil Dovy Keukens vooral de milieubewuste en vooruitstrevende kant van het bedrijf laten zien. Daarom werken we samen met ontwerper Roel Vandebeek aan een project dat kadert binnen recyclage en innovatief gebruik van duurzame materialen in de keukensector.

AKOMO
Onder de naam AKOMO biedt ISOMO melamineschuim aan in de vorm van akoestische verlichting, objecten en panelen. In dit geval krijgt het schuim een afwerking, waardoor ze deze in tal van kleuren kunnen aanbieden. Ze beschikken over een eigen collectie, maar maken ook projecten op maat.

GBO
GBO Innovation Makers ontwerpt, ontwikkelt en levert producten die over de hele wereld worden gebruikt. Opgericht in 1990 en geworteld in product- ontwikkeling, zijn ze uitgegroeid tot een full-service ontwerpbureau dat zich richt op het gehele spectrum van productontwikkeling.

HET PROJECT
Bij de verwerking van het melamineschuim blijft veel afval/overschotten per blok over. Een dure grondstof met tal van goeie eigenschappen wordt dan spijtig genoeg weggegooid. De doelstelling van het project is om van het afval een positief verhaal te maken.

ELIET
ELIET is Belgisch fabrikant van tuinmachines. Sinds haar ontstaan is dit familiebedrijf gespecialiseerd in een aantal nichesectoren : groenafvalverwerking, verfijnde gazonverzorging, afvalruiming en sneeuwruimers. Dankzij creativiteit en innovatie is ELIET in de loop van 35 jaar uitgegroeid tot een referentiemerk binnen zijn markt met een verkoop in 37 landen.

VERHAERT
Verhaert helpt ambitieuze ondernemers om te innoveren, door een geïntegreerde aanpak met user-centred design als rode draad tussen technologie- en businessinnovatie. Design en innovatie is onze passie, en dat heeft al meermaals geleid tot doordachte design strategieën en succesvolle nieuwe producten en diensten.

PROJECT
Onder de naam JETZER introduceert ELIET een proces om op efficiënte wijze een gazon te beluchten en tegelijk te injecteren met bodemverbeteraar. In een tijdperk van klimaatverandering biedt de ELIET JETZER interessante oplossingen voor duurzaam regenwaterbeheer.

VALO BLINDS
VALO ontwikkelt strakke binnenzonwering met een architecturaal design. Dankzij de naadloze bevestigingen en sterke lijnen bieden de rolgordijnen een toegevoegde waarde aan elk interieur. Het jonge bedrijf blijft innoveren en kan zo vlot inspelen op de groeiende vraag naar minimalistische rolgordijnen op maximale afmetingen.

COMATE
Comate is een actief en groeiend bedrijf gespecialiseerd in engineering en design van nieuwe producten en machines. Dit dynamische team van ingenieurs en designers heeft één grote passie: samen met de klant dàt unieke product ontwerpen en ontwikkelen zodat het beter, innovatiever en geavanceerder is dan het huidige marktaanbod!

PROJECT
“Ik vind het heel interessant om de frisse kijk van externe designers los te laten op onze rolgordijnen. Onze creativiteit zal er ongetwijfeld ook een boost door krijgen!”, aldus Aline Breemersch van VALO.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.