Home > Vanavond duiken ‘De Redders’ de Oostendse zee in: “meest onrealistische serie ooit”

Vanavond duiken ‘De Redders’ de Oostendse zee in: “meest onrealistische serie ooit”

Geschreven op 2 augustus 2021 om 17:40 door Mario De Wilde

‘De Redders’ zorgt voor spannende momenten, fun, drama en emoties in Oostende. Het is de slogan waarmee Play4 uitpakt. Elke dag staat het team van redders zogezegd klaar om vakantiegangers uit benarde situaties te redden op het strand of op zee. Een verloren gelopen kind, een zwemmer in nood of een kwallenbeet, stuk voor stuk zijn het herkenbare situaties voor iedereen en af en toe leiden ze tot het meer spectaculaire reddingswerk. De Redders is een mix van spannende momenten, fun, drama, emoties en persoonlijke verhalen.

De reacties uit de echte wereld van de redders is niet minnetjes. De makers van De Redders hebben iets (8) te veel naar Baywatch gekeken. Was dat in de jaren negentig nog behoorlijk sexy en spannend dan is dit volgens de echte reddingswerkers banale en totaal onrealistische televisie. “Ik had al mijn twijfels omdat het met zogenaamde acteurs opgenomen werd. Doe tenminste dan iets realistisch. Maar nee, net zoals Pamela Anderson en David Hasselhoff zie je Julie Vermeire en Laurins Dursin in de generiek vertraagd over het strand rennen. En bij de eerste actie zie je een jongetje in zee dat in moeilijkheden geraakt. Postoverste Noah tuurt eerst nog enkele seconden over het water en start dan zijn reddingsactie. Een echte redder duikt meteen de zee in. Ik zag bovendien dat ze allemaal met hun walkietalkie boven hun reddingsvest lopen. Dat doet niemand wegens levensgevaarlijk”, aldus redder Koen Levecke. Vergaderingen op het strand met de rug naar de zee toe, selfies maken met de redders en dan heb je die vele liefdesperikelen. Denkt de kijker nu echt dat we een hele dag zitten te flirten en naar elkaars liefdesverhalen liggen te luisteren? Nee, volgens de echte redders is deze serie ‘zo leeg als een lege kapotte reddingsboei, flinterdun als zeewater en absoluut geen reclame voor de ‘echte helden’.

De cast bestaat uit: Julie Vermeire, Silvio Migliore, Kato Haes, Joni Ceusters, Charlotte Goyvaerts en Laurins Dursin.

Julie Vermeire – redder June

De 23- jarige uitbundige June draagt haar hart op haar tong en is een echte flapuit. Je vindt June vaak in de buurt van haar smartphone: ze houdt van dansen en is dan ook heel actief op verschillende sociale media. June zit in haar vierde jaar geneeskunde, een vakantiejob als redder is haar dus op het lijf geschreven. Daarnaast is ze ook verzot op kinderen en dieren.

Biografie Julie Vermeire
De rol van June wordt vertolkt door de 23-jarige Julie Vermeire, winnares van Dancing with the stars 2019. Julie behaalde in 2020 met glans haar diploma Media & Entertainment Business. De rol van June is op haar lijf geschreven: beiden houden ze van dansen en zijn ze enorm actief op sociale media. Dansen op of achter de schermen is dan ook een enorme passie van Julie en alle sociale mediakanalen hebben geen geheimen voor haar – ze groeide uit tot een TikTok- fenomeen.

Silvio Migliore – redder Nino

De 24-jarige redder Nino leeft in het moment: ‘carpe diem’ is zijn motto! De Italiaanse – Servische Nino leerde van ‘la mama’ dat liefde door de maag gaat. Hij legt zijn vrienden graag in de watten met lekker eten en kan heel goed koken. Voor Nino speelt zijn familie een enorme belangrijke rol in zijn leven. Hij is altijd te vinden voor een grapje en neemt niets in het leven echt heel serieus. Nino houdt ook wel van een feestje, een paar keer per week kan je hem aan het werk zien als DJ Nino Cappuccino!

Biografie Silvio Migliore
De rol van Nino wordt vertolkt door de 25- jarige creatieve Antwerpenaar Silvio Migliore. Samen met zijn familie baat Silvio de horecazaak Ovamo uit op de Grote Markt in Antwerpen. Daarnaast werkt hij ook als model in België en draait hij af en toe als dj voor de fun. De rol van Nino is hem dus op het lijf geschreven!

Kato Haes – redder Robin

Robin is een ambitieuze 19- jarige vrouw voor wie het leven een spel is. Ze flirt graag met mannen, lijkt heel zelfzeker maar kan soms ook een echte dramaqueen zijn. De extraverte Robin studeert Theater en wil enorm graag een bekende actrice worden. Een echte roeping om redder te worden heeft ze niet, ze doet deze vakantiejob vooral om in ‘shape’ te blijven en een kleurtje te pakken.

Biografie Kato Haes
De 23-jarige Kato Haes uit Oostmalle vertolkt de rol van Robin. Kato studeerde musicaltheater aan de Fontys hogeschool, binnen haar opleidingen speelde Kato mee in de Fontys producties van de musicals Footloose, Grease en Violet. Kato is verzot op zingen en dansen, ze acteerde ook mee in enkele commercials. Daarnaast werkt ze ook als stemactrice, zo sprak ze de rol van Lena Grisky in voor de Vlaamse versie van de serie Find me in Paris.

Joni Ceusters – redder Daan

Het 24-jarige competitiebeest Daan heeft een passie voor alles wat met sport, zee en water te maken heeft. Doorheen het jaar is hij leerkracht L.O., maar tijdens de zomermaanden houdt hij een oogje in het zeil aan de kust. En zoals het een goede leerkracht betaamt, kan hij het maar matig smaken als mensen de regeltjes aan hun laars lappen. In zijn vrije tijd laat deze blonde adonis de teugels soms vieren, zolang het zijn trainingsschema maar niet in gedrang brengt.

Biografie Joni Ceusters
De rol van redder Daan wordt vertolkt door de 24-jarige Joni Ceusters uit Tielt-Winge. Deze sportieveling kan je kennen uit het televisieprogramma ‘Kamp Waes’, waar hij samen met vijf andere kandidaten de stevige bootcamp wist te overwinnen. Joni is momenteel Kapitein bij de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Reddend zwemmen? Daar kan Joni je alles over vertellen als Belgisch recordhouder en lid van het nationaal team.

Charlotte Goyvaerts – redder Elisabeth

Bij redder Elisabeth kan iedereen altijd terecht, ze is een beetje het ‘mamaatje’ van de bende. De 29-jarige Elisabeth heeft verschillende jobs en passies, naast haar leven aan zee als redder is ze ook gepassioneerd door yoga en life-coaching. Elisabeth ziet altijd het goede in iedereen en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De reddersbende is voor haar één hechte familie!

Biografie Charlotte Goyvaerts
De rol van redder Elisabeth wordt vertolkt door de 29- jarige Charlotte Goyvaerts uit Heist-op-den-Berg. Reeds op jonge leeftijd volgde Charlotte toneellessen, tijdens haar tienerjaren deed ze enkele acteeropdrachten, speelde ze mee in het stadstheater van Leuven en volgde ze verschillende musicalstages. In 2005 kreeg ze haar eerste grote rol in de kortfilm ‘Opa Rennt’. Charlotte combineert acteren met fulltime modellenwerk in binnen- en buitenland. Daarnaast houdt Charlotte zich ook bezig met ‘Crealier’, haar eigen platform waar je terecht kan voor workshops of life-coaching.

Laurins Dursin – postoverste Noah

De 32-jarige Noah is de oudste van de groep, een verdoken romanticus met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Noah is een echte natuurliefhebber, en het liefst van al schuimt hij de golven af op zijn surfplank. De mysterieuze, joviale West-Vlaming werkt als postoverste, een rol op zijn leven geschreven vermits hij altijd weet kalm te blijven in noodsituaties.

Biografie Laurins Dursin
De 26-jarige Laurins Dursin uit Zwevegem neemt de rol van postoverste Noah voor zijn rekening. Gepassioneerd door entertainment, piano & dans. Zo deed hij enkele jaren geleden ook mee aan So You Think You Can Dance. Laurins houdt van reizen en deed verschillende werkervaringen op in het buitenland. Daarnaast richtte hij het jonge marketingbedrijf Zavala op, waar hij werkzaam is als creative director.

De Redders – vanaf maandag 2 augustus. Van maandag tot donderdag om 19u55 op Play4

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.