Home > Vanaf vrijdag verkeershinder door asfalteringswerken op N8 Kortrijkstraat Wevelgem

Vanaf vrijdag verkeershinder door asfalteringswerken op N8 Kortrijkstraat Wevelgem

Geschreven op 11 augustus 2021 om 10:21 door Mario De Wilde

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt de Kortrijkstraat (N8) in Wevelgem onder handen. Van vrijdagavond 13 augustus tot maandagochtend 16 augustus krijgt het stuk van net voor de rotonde met de Vlamingstraat tot aan de gemeentegrens met Kortrijk een nieuwe asfaltlaag. Tijdens de werken wordt de Kortrijkstraat afgesloten in de richting van Kortrijk, het verkeer moet omrijden via de E403 en de A19.

Wat?
Het wegdek van de Kortrijkstraat is in slechte staat. In de rijweg en de fietspaden zitten verschillende putten en scheuren. Wegen en Verkeer vernieuwt de bovenste asfaltlaag van het stuk tussen de grens met Kortrijk – ongeveer ter hoogte van Kruiskouter – en de rotonde met de Vlamingstraat. De rotonde zelf wordt ook opnieuw geasfalteerd.

Timing?
De werken gebeuren tussen vrijdagavond 13 augustus om 20u00 en maandagochtend 16 augustus om 6u00. Asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig, bij slecht weer kan het dus dat die timing nog wijzigt.

Hinder? 
Tijdens de werken wordt de werfzone op de Kortrijkstraat afgesloten in de richting van Kortrijk. Wie naar Kortrijk-centrum wil, moet via de E403 en de A19 omrijden naar de Kortrijkse ring (R8). Wie richting Wevelgem rijdt, kan wel gewoon gebruik maken van de Kortrijkstraat. Ook de fietspaden zijn tijdelijk niet toegankelijk: fietsers kunnen afstappen en te voet langs de werf gaan of iets verderop het fietspad langs de Leie gebruiken.
Lees alle informatie na op wegenenverkeer.be/wevelgem 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.