Home > Vanaf vandaag opnieuw Blokkot in Menen en Lauwe

Vanaf vandaag opnieuw Blokkot in Menen en Lauwe

Geschreven op 13 augustus 2020 om 10:18 door Mario De Wilde

“Onlangs kregen we de vraag van enkele studenten uit Menen en Lauwe of de stad opnieuw een studeerlocatie kon ter beschikking stellen voor de blokperiode voor de tweede zit. Binnen de geldende coronarichtlijnen zijn wij met onze diensten meteen in actie geschoten. Vanaf vandaag is ons Blokkot in Menen en Lauwe weer open”, zegt burgemeester Eddy Lust. Ook en vooral in deze ongewone coronatijden blijft het belangrijk om onze studenten een rustige én motiverende studeerplek aan te bieden.

Schepen van Onderwijs Griet Vanryckegem: “Tot de speelpleinwerking eindigt, bieden we zoals tijdens de vorige examenperiode een coronaveilige studiezaal in CC De Steiger aan. Vanaf september kunnen de studenten weer in onze zaal in het Park Ter Walle terecht. Ook de Verrijzeniskerk in Lauwe kunnen we weer als Blokkot gebruiken. We duimen voor alle studenten dat ze in tweede zittijd mogen slagen.” Om in het Blokkot te studeren, moet er wel gereserveerd worden. Je reserveert je plaatsje en krijgt een ticket. Dat wordt dan bij het binnenkomen gescand. “Zo hebben we zicht op wie hier allemaal was, dit in het kader van het contactonderzoekin geval van besmetting”, voegt schepen van Flankerend Onderwijs en van Welzijn Angelique Declercq er nog aan toe.

Blokkot praktisch

Studeren kan in:

·         CC de Steiger van 13/08 tem 31/08 en dit van 8:30 t.e.m. 17:00.

·         Park Ter Walle van 01/09 tem 12/09 en dit van 8:00 t.e.m. 22:00.

·         de Verrijzeniskerk in Lauwe van 13/08 t.e.m. 12/09 en dit van 8:00 tot 22:00.

Reserveren moet op www.menen.be/blokkot. Vragen over het Blokkot? Bel de Jeugddienst op 0491 618 267 of mail silina.verhaeghe@menen.be.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.