Home > Vanaf vandaag kan je in Oostende huwelijken volgen via livestream

Vanaf vandaag kan je in Oostende huwelijken volgen via livestream

Geschreven op 1 juni 2020 om 08:57 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag hoeft eigenlijk niemand nog een burgerlijk huwelijk te missen in de Oostendse Alice Freyzaal. Het stadsbestuur van Oostende nam de afgelopen weken de nodige (technische) ingrepen zodat huwelijken voortaan rechtstreeks vanop afstand gevolgd kunnen worden, als een bruidspaar dat wil.
De trouwdag is één van de belangrijkste gebeurtenissen in een mensenleven. Het is een dag om te delen met iedereen van wie men houdt. Toch is het niet altijd mogelijk om elke dierbare erbij te hebben. Vrienden of familieleden in het buitenland, professionele verplichtingen… er zijn honderd en één redenen waarom iemand er niet bij kan zijn.
Vanaf 1 juni kan een koppel dat in Oostende trouwt, kiezen om hun huwelijk te laten livestreamen. Oostende stuurt hen dan op voorhand de link door waarmee ze hun afwezige gasten digitaal kunnen uitnodigen om mee te volgen. Via een laptop met webcam op een onopvallende plaats in de trouwzaal kan de plechtigheid toch mooi in beeld worden gebracht.
Door de corona maatregel van social distancing mogen voorlopig slechts maximum 30 genodigden aanwezig zijn. Veel koppels stellen daarom hun huwelijk liever uit. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk door bijvoorbeeld gezondheids- of administratieve redenen. Deze livestreaming biedt hiervoor een oplossing. Koppels die de livestream kunnen opnemen, hebben ook gegarandeerd een waardevolle herinnering aan hun speciale dag.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.