Home > Vanaf oktober kan je ook tweedehandskleding (ver)kopen bij Zalando

Vanaf oktober kan je ook tweedehandskleding (ver)kopen bij Zalando

Geschreven op 21 september 2020 om 12:33 door Mario De Wilde

Zalando start volgend jaar in ons land met tweedehandskleding, maar noemt het eigenlijk zelf liever pre-owned. Het platform wil kopers van tweedehandskleding aanspreken en tegelijk ook verkopers van tweedehands belonen door ze een Zalando-cadeaubon aan te bieden in ruil voor afgestane kledij.

Duitsland en Spanje zijn de eerste landen die pre-owned kledij zullen kunnen aankopen. België, Nederland, Frankrijk en Polen volgen volgende maand, einde oktober werd medegedeeld. “We weten dat onze Belgische klanten graag plaatsmaken in hun kast door hun items een tweede leven te geven en in te ruilen voor iets nieuws. En toch missen klanten een gemakkelijke en betrouwbare oplossing die alles combineert: moeiteloos inruilen van items die ze niet meer willen dragen en een aangename ervaring bij het online shoppen van pre-owned mode. Zalando is het eerste modeplatform dat deze klantenbehoeftes op grote schaal beantwoordt”, aldus Jacintha De Graaf van Zalando.

Mensen die dus van hun eigen kledij – aangekocht op Zalando maar ook ergens anders- af willen, kunnen dat te koop aanbieden op het platform. Ze kunnen dan kiezen om het volledige bedrag te krijgen, een Zalando-cadeaubon of om het bedrag te schenken aan het goede doel, meer specifiek het Rode Kruis of WeForest. De nieuwe mogelijkheden maken deel uit van Zalando’s doel om de levensduur van 50 miljoen kledingstukken te verlengen en om eenmalig gebruikte plastics te elimineren tegen 2023.

2 reacties

De Beer Brigitte
Geschreven op 2020-10-28 11:12:28
Hoe kan ik bijna niet gedragen kledij verkopen via Zolando. Ik heb de app gedownload maar het lukt me niet om het op hun site te zetten
Declercq Ginette
Geschreven op 2020-09-26 20:16:37
Ik heb reeds verschillende kleren gekocht via Zalando en eigenlijk nooit gedragen. Dit zou voor mij een ideale oplossing zijn. Graag melding hoe en wanneer dit kan gedaan worden.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.