Home > Vanaf nu overal gratis wifi in stadscentrum van Ieper

Vanaf nu overal gratis wifi in stadscentrum van Ieper

Geschreven op 11 januari 2022 om 14:34 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Ieper biedt gratis wifi aan in het kernwinkelgebied. Bezoekers kunnen in het stadscentrum op elk moment surfen op het wifi netwerk. “Deze gratis service maakt de toegang tot het internet voor meer mensen mogelijk. Het is eveneens een belangrijke stap in de uitbouw van Ieper tot Smart City”, aldus Dimitry Soenen, schepen smart city

Stad Ieper kreeg daarvoor een subsidie van 15.000 euro binnen het Europese WiFi4EU-project. Dat wil alle Europese burgers toegang geven tot draadloos internet op openbare plaatsen. Uiteraard kun je niet alleen gratis surfen met je smartphone, maar met elk draagbaar toestel. De totale kost van het wifi-netwerk is ongeveer 73.000 euro.

Waar kun je gratis surfen in Ieper?

Het netwerksignaal is enkel buiten op te pikken in de omgeving van de Grote Markt en enkele zijstraten (Menenstraat tot Menenpoort, deel Diksmuidestraat, deel Boterstraat, deel Rijselstraat). Er komen stickers met het WiFi4EU-logo in het straatbeeld om aan te duiden waar het signaal op te pikken is. In de stedelijke gebouwen kan men al langer gebruik maken van gratis wifi.

Hoe kun je gratis surfen?

STAP 1: Selecteer bij de wifi-instellingen in de lijst de netwerknaam: WIFI4EU
STAP 2: Je wordt vervolgens omgeleid naar een website. Accepteer de voorwaarden en het privacybeleid en klik op ‘accept and connect’.

Het WiFi4EU-netwerk is beveiligd zodat geregistreerde data veilig zijn. Na evaluatie zal blijken of een uitbreiding van de gratis wifi-zone nodig is. “Met WiFi4EU heeft de Europese Unie een ambitieus project opgestart om wifi aan te bieden op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, ziekenhuizen, musea … Ook Ieper stelde zich kandidaat en kreeg een Europese subsidie. Het netwerk dat nu operationeel is, is uiteraard beveiligd zodat er verder niets met de geregistreerde data kan worden gedaan. Evaluatie zal uitwijzen of deze zones met gratis WiFi binnen de stad nog zullen uitbreiden”, besluit Dimitry Soenen, schepen smart city

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.