Home > Vanaf nu kan je ook (euh…) hondenherplaatser worden. Syntra West pakt uit met opleiding

Vanaf nu kan je ook (euh…) hondenherplaatser worden. Syntra West pakt uit met opleiding

Geschreven op 20 maart 2023 om 09:42 door Mario De Wilde

Syntra West ontwikkelt nieuwe opleiding Hondenherplaatser – uniek in Vlaanderen – om hondenasielen- én baasjes perspectief te bieden op de meest gepaste adoptiematch. De overvolle asielen zijn een maatschappelijk probleem. Corona heeft de nood aan gepaste opvang in een stroomversnelling gebracht. Wie kent er wel niet een gezin dat ook nog snel een viervoeter wilde. Leuk als nieuwtje, maar toen we terug ‘uit ons kot’ mochten komen, bleek de zorg voor de fluffy friends helaas in vele gevallen geen prioriteit meer. Een verkeerde plaatsing laat echter zowel bij hond als mens zijn tekenen na. Naast de emotionele gevolgen, brengt dit ook een aantal sociaal maatschappelijke en financiële gevolgen met zich mee.

Syntra West ontwikkelde voor deze nood de unieke opleiding ‘Hondenherplaatser: van asiel tot adoptie’. Deze zal dit najaar voor de eerste keer worden aangeboden in Brugge. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, focust de opleiding niet (alleen) op het gedrag van de hond, maar ook op het gedrag van de toekomstige baasjes. Tijdens de opleiding is er dan ook veel aandacht voor de verwachtingen van het adoptiegezin en biedt de cursist opvolging tijdens de eerste weken die de hond er doorbrengt. Er is dus een groot psychologisch en deontologisch aspect, en we verwachten ook dat de cursist al een grote achtergrondkennis als bagage meebrengt. Een stevig onderbouwde match tussen (asiel)hond en adoptiegezin/adoptant is het doel.

Om meer duiding te kunnen geven wie kan instappen (voorkennis is nodig) en welke methodieken gebruikt worden, nodigen wij u uit op de infosessie op 29 maart, om 19u. Alle praktische info en opstartdatum wordt dan bekendgemaakt. Geïnteresseerden en pers kunnen er kennismaken met de docent-hondengedragskundigen Koen Van Daele en Nele Vlaeminck… en hun viervoeter.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.