Home > Vanaf nu kan je de Diksmuidse binnenstad op een wel heel andere manier ontdekken

Vanaf nu kan je de Diksmuidse binnenstad op een wel heel andere manier ontdekken

Geschreven op 21 oktober 2023 om 07:42 door Mario De Wilde

Voortaan kun je de binnenstad van Diksmuide op een heel andere manier ontdekken dankzij Urban Hunt. Dat is een gloednieuw interactief stadsspel waarin spelers het in teams tegen elkaar opnemen om verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen. Afgelopen maanden was het team achter Urban Hunt volop in de weer in Diksmuide om heel wat info te verzamelen. Historische, culturele en bijzondere weetjes over de stad, gemanipuleerde foto’s, mysterieuze geluidsfragmenten, uitdagende raadsels, cryptische omschrijvingen… Combineer dat met wat Zuid-Afrikaanse instructies en je krijgt een stadsspel in een leuk jasje.

Competitie
Spelers maken via hun smartphone gebruik van een webapplicatie, die oprichters Klaas Lannoy en Roel Vaneyghen voor het spel bouwden. Het aantal punten die je ontvangt bij het correct oplossen van opdrachten is afhankelijk van de prestatie van andere teams. Een live scorebord en statistieken na afloop wakkeren de competitie tussen de teams aan.

Primeur voor personeel

Het personeel van het lokaal bestuur mocht het stadsspel als eerste ontdekken tijdens hun jaarlijkse teambuilding. De reacties waren lovend, want veel deelnemers leerden de stad waar ze voor werken op een andere manier kennen.

Meer dan een dozijn steden

Het spel is geschikt voor zowel vrienden, bedrijven, scholen en gezinnen en kan gespeeld worden vanaf 2 personen tot 140 personen. Er is ook een versie voor 12- tot 15-jarigen. Reken op ongeveer een tweetal uur om Urban Hunt te spelen. Ook als je last minute op zoek bent naar een activiteit, is dit stadsspel een optie. Eenmaal online betaald, kun je vijf minuten later al starten met het spel.

Urban Hunt wordt intussen in meer dan een dozijn Vlaamse steden aangeboden. Voor de ontwikkeling van nieuwe steden wordt onder meer een beroep gedaan op 15 jobstudenten en twee historici. Alle info via www.urbanhunt.be

Op de foto herken je (v.l.n.r.): medeoprichter Klaas Lannoy, schepen Greet Dever en Marc De Keyrel, burgemeester Lies Laridon en schepen Katleen Winne. Daarnaast ook een algemene promofoto van © Urban Hunt.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.