Home > Vanaf morgenvroeg ernstige verkeershinder op N31 Expresweg in Brugge

Vanaf morgenvroeg ernstige verkeershinder op N31 Expresweg in Brugge

Geschreven op 3 augustus 2021 om 16:06 door Mario De Wilde

Vanaf morgenvroeg woensdag 4 augustus om 5u start het Agentschap Wegen en Verkeer aan een nieuwe fase in de onderhoudswerken op de Expresweg (N31) in Brugge waarbij het wegdek ter hoogte van de tunnel onder de Koningin Astridlaan wordt vernieuwd. De werken situeren zich tussen de Wittemolenstraat en de afrit Torhoutse Steenweg richting kust. In een eerste fase werkt Wegen en Verkeer op de weg richting kust. Eind september, na het WK, wisselt de werf van kant, naar de weghelft richting E40. In beide richtingen moet het verkeer over 1 rijstrook waardoor er ernstige verkeershinder zal zijn.

Werfzone schuift op 
Tussen maart en juli van dit jaar werkte de aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer aan de Expresweg tussen de brug over Waggelwater en de Blankenbergse Steenweg (N371). Nu deze zone volledig is afgewerkt, schuift de werfzone op richting de Koningin Astridlaan. Vanaf woensdag 4 augustus wordt de gewapende betonverharding op de weghelft richting de kust vervangen door een asfaltlaag. Vanaf september vinden dezelfde werken plaats op de rijbaan richting E40 .

Afrit Torhoutse Steenweg (N32) richting kust afgesloten in augustus
Tijdens de werken blijft het verkeer op de Expresweg altijd mogelijk in beide richtingen. Wanneer er gewerkt wordt op de weghelft richting kust (begin augustus-begin september), rijdt al het verkeer op de andere weghelft. Elke rijrichting beschikt over één rijvak. Dit zal ernstige hinder met zich meebrengen, vooral tijdens de eerste dagen. Gedurende deze periode is de afrit Torhoutse Steenweg (N32) richting de kust afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de afrit aan Koningin Astridlaan.  Richting E40 blijven alle op- en afritten beschikbaar. Tegen eind augustus of begin september zijn de werken in de rijrichting kust afgerond. Vervolgens gaat de rijweg weer open. Pas na het WK wielrennen (van 18 tot 22 sept) zullen de werken in de andere rijrichting (richting binnenland) opstarten. Ook die werken zullen een maand duren.

Afrit Koningin Astridlaan richting E40 afgesloten vanaf eind september
Vanaf eind september tot eind oktober is de weghelft richting E40 aan de beurt. De verkeerssituatie is dan omgekeerd: al het verkeer rijdt op de weghelft richting kust en het verkeer moet n beide rijrichtingen over 1 rijstrook. Gedurende deze periode is de afrit Koningin Astridlaan richting E40 afgesloten. Het verkeer volgt een omleiding via de afrit Torhoutse Steenweg (N32). Het verkeer vanuit de Koningin Astridlaan kan de Expresweg blijven oprijden. Richting de kust blijven alle op- en afritten beschikbaar.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.