Home > Vanaf morgen geen mondmasker meer verplicht in openlucht in Brugge

Vanaf morgen geen mondmasker meer verplicht in openlucht in Brugge

Geschreven op 14 juni 2021 om 15:44 door Mario De Wilde

Vanaf morgen dinsdag is het in de drukste zones en winkelstraten (*) niet langer verplicht om een mondmasker te dragen. Burgemeester Dirk De fauw: “De cijfers gaan de goede richting uit. Het aantal besmettingen daalt snel. Zo waren er in Brugge de voorbije week minder dan 50 nieuwe besmettingen. Ook het vaccineren verloopt aan sneltempo want ondertussen kregen al bijna 70 procent van alle volwassen Bruggelingen een eerste inspuiting. 36 procent van onze inwoners is al volledig gevaccineerd. Daarnaast is de druk in de beide Brugse ziekenhuizen sterk afgenomen. Er zijn maar enkele COVID-patiënten meer gehospitaliseerd.”

“Voor alle duidelijkheid: de afschaffing geldt enkel in open lucht. Een mondmasker is wel nog verplicht wanneer het onmogelijk is om de naleving van de regels van social distancing te garanderen, ook in open lucht. Op plaatsen waar een mondmasker verplicht is door de federale regering, zoals bijvoorbeeld in winkels, in openbare gebouwen (station), op het openbaar vervoer, op markten, kermissen en op evenementen, blijft het dragen ervan van toepassing. Het is ook nog steeds verplicht om een mondmasker op zak te hebben. Het staat de mensen altijd vrij om een mondmasker te dragen als ze zich daarmee veiliger voelen”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

(*) Sinds 25 juli 2020 gold een mondmaskerplicht in een afgebakende zone begrensd onder meer de Smedenstraat, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Sint-Jakobsstraat, Niklaas Desparsstraat, Academiestraat, Vlamingstraat, Philip Stockstraat, Mallebergplaats, Hoogstraat, Blinde Ezelstraat, Vismarkt, Rozenhoedkaai, Dijver, Gruuthusestraat, Mariastraat, Walplein, omgeving Begijnhof en Zuidzandstraat. Ook was er een mondmaskerplicht in de stationsomgeving en de omgeving van Jan Breydel in Sint-Andries.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.