Home > Vanaf maandag opnieuw maaltijden in Kortrijkse wijkcentra

Vanaf maandag opnieuw maaltijden in Kortrijkse wijkcentra

Geschreven op 18 juni 2020 om 15:52 door Mario De Wilde

Sinds 27 mei zijn de wijkcentra in Kortrijk voorzichtig terug opgestart en alles verloopt vlot. Daarom schakelen deze centra vanaf maandag opnieuw een versnelling hoger. Vanaf komende maandag 22 juni kunnen bezoekers opnieuw warme maaltijden verkrijgen in Wijkcentrum ’t Cirkant in Marke en in De Zevenkamer, het wijkcentrum in Heule. Kostprijs: € 8 (standaard), € 5,50 (sociaal) en € 1 (extra sociaal). De twee centra draaien deze zomer op proef. Net als voor de coronacrisis moet je je maaltijd op voorhand reserveren. De andere centra starten de maaltijden ten vroegste op in september. De dienst Maaltijden aan huis blijft ondertussen operationeel.

Ook de dienstverlening breidt vanaf maandag verder uit. Zo zijn alle pedicures terug aan de slag en kan je in sommige centra naar het kapsalon en naar de dienst gelaatsverzorging. Om minder mobiele klanten van en naar het wijkcentrum te brengen, staat de vervoersdienst opnieuw paraat.

Een aantal bewegings- en recreatieve activiteiten kunnen opnieuw plaatsvinden, vaak in aangepaste vorm en met extra voorwaarden. Zo gaan o.a. de fietstochten of de petanqueclub terug van start. De wijkteams stimuleren vooral kleinschalige buitenactiviteiten en houden rekening met alle veiligheidsvoorschriften. Daarnaast gaan de medewerkers komende zomer zelf actief op pad in de verschillende buurten van Kortrijk en deelgemeenten. Begin juli publiceren de wijkteams een zomermagazine waar je o.a. meer info kan vinden over de taal -en computercursussen die dit najaar op het programma staan.

De hernieuwde openingsuren voor het onthaal blijven van kracht voor alle centra. De cafetaria’s houden de deuren deze zomer gesloten tenzij er een activiteit op de planning staat. Vrij langskomen om een drankje te nuttigen is dus nog niet mogelijk.

Info: www.kortrijk.be/wijkteams

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.