Home > Vanaf Hemelvaartweekend strandredders in het weekend in Zeebrugge

Vanaf Hemelvaartweekend strandredders in het weekend in Zeebrugge

Geschreven op 18 maart 2021 om 10:21 door Mario De Wilde

Door de coronacrisis zullen mensen hun vakantie opnieuw meer in eigen land doorbrengen. Om mensen de kans te geven coronaproof te genieten van onze Belgische kust besliste het stadsbestuur om de zwemzone in Zeebrugge terug uit te breiden. Daarnaast zullen er dit jaar al vanaf het Hemelvaartweekend elk weekend strandredders ingezet worden tot de zomerwerking opstart. Vorig jaar werd de zwemzone in Zeebrugge-bad uitgebreid van 500m naar 750m om landgenoten, en vooral Bruggelingen in het bijzonder, de kans te geven hun zomervakantie in eigen land door te brengen.

Schepen voor sport Franky Demon: “De kust geeft mensen altijd een vakantiegevoel. Door het uitgebreide strand is Zeebrugge-bad ideaal om een strandbezoek coronaproof te laten verlopen. Vorig jaar bleek de uitbreiding van de zwemzone een succes. Toeristen en Bruggelingen hadden hierdoor meer plaats om aan het strand en in het water te verpozen. Daarom werd beslist om de grotere zwemzone aan te houden voor de komende jaren.”

De laatste jaren konden we ook in de lente al genieten van aangename, soms zelfs zomerse temperaturen. Nu de activiteiten door de coronacrisis beperkt zijn, trekt de kust ook op warme lentedagen extra toeristen. Om Bruggelingen en toeristen ook dan de kans te geven veilig te kunnen genieten, werd beslist om dit jaar al strandredders in te zetten vanaf het Hemelvaartweekend. Concreet zullen een beperkt aantal redders worden ingezet in de volgende weekends:

• 13 mei t.e.m. 16 mei
• 22 t.e.m. 24 mei
• 29 en 30 mei
• 5 en 6 juni

“In deze weekends zal de zwemzone beperkt worden tot 100 meter. Op die manier kan met een minimale bezetting van 5 redders een maximale veiligheid gegarandeerd worden”, aldus schepen Demon. Schepen voor personeel Pieter Marechal: “Gezien onze jobstudenten dan in de examenperiode zitten, is het niet haalbaar in deze periode meer redders te mobiliseren. Vanaf 12 juni t.e.m. 12 september loopt dan de zomerwerking met de maximumcapaciteit.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.