Home > Vanaf half november kan je elke week vanuit Zeebrugge cruisen naar West-Europa

Vanaf half november kan je elke week vanuit Zeebrugge cruisen naar West-Europa

Geschreven op 4 november 2021 om 16:48 door Mario De Wilde

MSC Cruises biedt vanaf 14 november weekcruises aan in West-Europa. De MSC Magnifica zal daarbij vanuit Southampton wekelijks Hamburg, IJmuiden (Amsterdam), Zeebrugge en Le Havre aanlopen. Op dit vaarschema zal het schip telkens tot 12 uur lang op de bestemming blijven zodat de gasten volop de mogelijkheid hebben de regio te bezoeken. MSC Cruises biedt deze zevennachtencruise aan tot april 2022. In de mededeling zegt de rederij dat ze voortbouwt op het succes van de zomerafvaarten in Groot-Brittannië en tegelijk inspeelt op de vraag van haar klanten voor dicht bij huis-vaarschema’s.

MSC Cruises kondigt aan dat gasten in elke transithaven – en dus ook in Zeebrugge op donderdag – kunnen inschepen. Het is niet de eerste keer dat de rederij de Vlaamse haven gebruikt voor interporting. Met de coronacrisis ligt de situatie nu enigszins anders en moeten de scheepvaartpolitie en de gezondheidsdiensten (Saniport) hun toestemming geven. Het finale overleg met deze diensten is pas morgen, woensdag, gepland. De haven van Zeebrugge is wel hoopvol dat de overheidsinstanties het licht op groen zetten.

Intussen zijn op diverse vlakken versoepelingen ingetreden. Zo zijn de Britse vaccinaties voortaan gehomologeerd in Europa en mogen de rederijen langere tijd voor het bezoek de passenger locator forms (PLF) doorgeven aan de Belgische autoriteiten. Ook kunnen niet-gevaccineerde kinderen onder de 12 jaar in Zeebrugge opnieuw aan land gaan, op voorwaarde dat ze begeleid zijn door volwassenen die wel voldoen aan de vaccinatienormen. In tegenstelling tot de MSC-cruises in de Middellandse Zee, geldt op de afvaarten in Noord en West-Europa wel een vaccinatieplicht voor alle opvarenden vanaf 12 jaar. Kinderen tussen 2 en 11 jaar moeten een negatieve RT-PCR test voorleggen bij de inscheping.

Of Belgen elke week in Zeebrugge kunnen inschepen, zal wellicht afhangen van het aantal boekingen. Interporting brengt kosten met zich mee omdat personeel moet worden ingezet voor de check-in, controle en bagageafhandeling. Daarom stellen de rederijen doorgaans een minimumaantal voorop om deze kosten te kunnen verantwoorden. MSC Cruises zou inschepen in Zeebrugge mogelijk maken vanaf 50 passagiers per aanloop.

Het is de eerste keer dat MSC Cruises in de winter in Noord-Europa vaart, maar nieuw is het concept niet. MSC Cruises biedt de (hoofdzakelijk) Britse markt aan wat AIDA Cruises al jaren doet voor de Duitse markt. AIDA is trouwens van plan om deze winter met meerdere schepen Zeebrugge te bezoeken. De AIDAprima verzorgt zoals voor de coronapandemie vanaf eind november de Metropolenroute met Hamburg, Rotterdam, Zeebrugge, Le Havre en Southampton. AIDAmar en AIDAnova bezoeken later dit jaar nog Zeebrugge.

MSC Magnifica kwam in 2010 in de vaart en werd recent nog grondig gerenoveerd. Het schip biedt plaats aan 2.518 gasten in een dubbele bezetting en telt 1.038 bemanningsleden.

Afvaarten vanuit Zeebrugge kunnen dit najaar vanaf 399 euro (binnenhut inclusief servicekosten) voor een weekcruise met de MSC Magnifica.

Mat dank aan Patrick Parez van Parezcruisecommunication.com  © foto MSC Cruises

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.