Vanaf a.s. vrijdag zijn ze er: de Belgische mosselen en je kan ze proeven in Oostende en Koksijde
Colruyt Group maakt zich klaar om voor het tweede jaar op rij Belgische mosselen uit de eigen zeeboerderij te oogsten. De groep verwacht dit jaar een oogst van 50 ton hangcultuurmosselen, 8 keer meer dan vorige zomer. Op anderhalf jaar tijd groeiden ze uit tot lekker volle, vlezige mosselen met een unieke smaak. Dat bevestigt de Belgische chefkok Sam D’Huyvetter, die samen met de crew van de zeeboerderij uitvoer en de Belgische mosselen in primeur kon proeven. Dat er zich opnieuw een topchef achter dit Belgische product schaart, is een belangrijk signaal. “Met de zeeboerderij en de Belgische mosselen verrichten we echt pionierswerk.” De mosselen worden exclusief verkocht bij Cru, de versmarkt van Colruyt Group, en bij Cuit, het eethuis. Nieuw dit jaar is dat ook enkele horecazaken de Belgische mosselen op hun menukaart zetten. Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, neemt de aanlevering op zich. Vanaf nu vrijdag 21 juni kunnen mosselliefhebbers de Belgische mosselen proeven. Dat kan in onze provincie bijv. in Café du Parc in Oostende en De Spelleplekke in Koksijde.