Home > Vanaf 15 maart grote werken kruispunt Lippenslaan in Knokke-Heist

Vanaf 15 maart grote werken kruispunt Lippenslaan in Knokke-Heist

Geschreven op 24 februari 2021 om 12:44 door Mario De Wilde

Midden maart wordt de rotonde op het kruispunt van Piers de Raveschootlaan, Elizabetlaan en Albertlaan weer opengesteld voor het verkeer en starten de werken aan het kruispunt van de Lippenslaan en de Elizabetlaan. Hierbij wordt het kruispunt volledig opgebroken en afgesloten in beide richtingen. Op deze manier kan de doorlooptijd zo kort mogelijk gehouden worden zodat de werken tegen de zomer klaar zijn. Bij fasering van de werken zouden ze duren tot na de zomer. Het gemeentebestuur heeft dus doelbewust gekozen voor de ‘korte pijn’.

De riolering wordt in het volledige projectgebied vernieuwd waarbij uitgegaan wordt van een gescheiden stelsel. Daarna volgt de afwerking van de bovenbouw. Dit werd al gerealiseerd in de 1ste fase met de transformatie van de Elizabetlaan tussen het Abraham Hansplein en de Lippenslaan en in de 2de en 3de fase met de heraanleg van het Burgemeester Frans Desmidtplein met de rotonde en fonteinvijver. Midden maart start dus de 4de en laatste fase: het kruispunt van de Lippenslaan en Elizabetlaan.

Omleiding voor het gemotoriseerd verkeer

Er is een omleiding voorzien via de zijstraten (Victor Lamoralstraat, Jozef Mommenstraat, Bayauxlaan en August Dansestraat) naar de Piers de Raveschootlaan, Leopoldlaan en Koningslaan. Alle handelszaken blijven toegankelijk voor leveringen. De wandelaars hoeven de omleiding niet te volgen en kunnen gewoon het Burgemeester Frans Desmidtplein en de Elizabetlaan oversteken om de Lippenslaan verder te volgen.

Winkels blijven open, ook tijdens de werken

In de gemeentelijke communicatie wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan de bereikbaarheid van de handelszaken. In samenwerking met de dienst Lokale Economie en de Afdeling Communicatie & Marketing wordt daarvoor een speciale infobrochure opgemaakt. Shoppen is immers een van de belangrijkste toeristische pijlers waar Knokke-Heist op focust in het kader van het herstelplan. Het gemeentebestuur zet dan ook alles op alles om samen met de handelaars onze reputatie als shoppingparadijs te behouden én te versterken.

Vele inspanningen van de afgelopen maanden hebben hun vruchten alvast afgeworpen. Zo zorgden de gemeente voor een overzichtelijk shoppingplan waarmee bezoekers hun shoppingtrip op voorhand kunnen uitstippelen. Daarnaast verbinden de duurzame shuttlebusjes de belangrijkste winkelstraten met elkaar. Dankzij de slimme Bringme-pakjesautomaat kunnen shoppers wanneer het hen past, hun berg winkeltassen ophalen. Ook met de KH-waardebon geeft het gemeentebestuur de lokale handelaars en horeca een duwtje in de rug, want je kunt de bon enkel bij hen besteden. Met verschillende initiatieven zoals de Shoppingweek, hippe socialmediaroutes en instawalls konden shoppingliefhebbers nog meer dan ooit genieten van het kwalitatief winkelaanbod in Knokke-Heist. Al deze inspanningen moeten er uiteindelijk toe leiden dat winkelen in Knokke-Heist een ultieme beleving blijft, die anders is dan elders. Winkelen in Knokke-Heist is puur genieten!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.