Home > Vanaf 1 augustus kan je in Oostende in open lucht trouwen

Vanaf 1 augustus kan je in Oostende in open lucht trouwen

Geschreven op 20 juli 2020 om 13:51 door Mario De Wilde

Vanaf zaterdag 1 augustus kunnen Oostendse koppels hun ja-woord geven in open lucht. In de zomermaanden zal het mogelijk zijn om te trouwen tussen de bomen in de achtertuin van het stadhuis of met zicht op het Mercatordok. Trouwen is een feest en nog net iets meer als de zon schijnt. In Oostende kunnen koppels binnenkort ook in open lucht trouwen. Tot op vandaag kunnen Oostendenaars elkaar enkel in de Alice Freyzaal in het stadhuis eeuwige trouw beloven. Met de nieuwe buitenlocaties komt daar dus verandering in.

Een huwelijk onder de zon en de blauwe lucht maakt een trouwdag extra feestelijk. Het grasperk voor het stadhuis met zicht op de Mercator leent zich daar uitstekend toe. Het geeft je speciale dag een typisch Oostends cachet. Koppels die verkiezen om hun ceremonie in intieme kring te vieren, kunnen dan weer opteren voor de binnentuin aan de achterzijde van het stadhuis.

Plan B bij slecht weer
Iedereen weet dat het Belgische weer grillig is. Een zonnige dag kan plots omslaan in onweer. Daarom kan een geplande openluchtceremonie in nood alsnog plaatsvinden in de Alice Freyzaal. Buiten trouwen kan omwille van praktische redenen enkel op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen tijdens de maanden juli en augustus. Vanaf vandaag kunnen de mensen aangeven of ze de formule ‘Huwelijk met zicht op de Mercator’ of ‘Bruiloft in de tuin’ verkiezen. Ook de aansluitende receptie vindt dan plaats in open lucht.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.