Home > Van vandaag tot en met maandag Koopweekend in Brugge met 60 nieuwe zaken

Van vandaag tot en met maandag Koopweekend in Brugge met 60 nieuwe zaken

Geschreven op 28 juni 2024 om 06:51 door Mario De Wilde

Meer dan 60 nieuwe zaken in de Brugse binnenstad. Het Brugs Handelscomité maakte de optelsom sedert medio 2023 en komen tot de vaststelling dat er naast heel wat ingrijpende aanpassingswerken er heel wat nieuwe zaken bijgekomen zijn. ‘Het hart van onze stad is van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli 2014 the place to be om te gaan shoppen en om te ontdekken dat er een pak nieuwe zaken zijn’, weet schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. BHC doet haar jaarlijkse koopweekend terug met Shopping Smedenstraat. Op zaterdag en zondag is de Smedenstraat autovrij.

West Brugge Classic Tour
De Smedenstraat zorgt op zondag 30 juni 2024 met hun event “West Brugge Classic Tour – vierde editie terug voor extra animatie. De West Brugge Classic Tour is een oldtimersrit met start en aankomst in de Smedenstraat. Om 9.30 u komen de 70 ingeschreven oldtimers toe. Om 11.00u vertrekken de wagens voor hun oldtimersrit. Burgemeester Dirk Defauw mag het startsignaal geven.
Tegen 13.30 zijn de wagens terug in de straat en kunnen ze terug bewonderd worden. Net zoals vorig jaar zijn de Missen van Miss European Global aanwezig. Zij verzorgen de modeshow die start om 14.00u. Om 14.30u kunnen we genieten van de gekende coverband Cosy Corner.

Feest voor de shoppers
Volgende straten nemen deel aan het Koopweekend: Smedenstraat, Noordzandstraat, Geldmuntstraat, Eiermarkt, Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Simon Stevinplein, Sint-Salvatorskerkhof, Zilverpand, Nikolaas Desparsstraat, Sint-Jakobsstraat tussen Geldmuntstraat en Naaldenstraat, Sint-Amandsstraat, Kemelstraat, Mariastraat, Wollestraat, Vlamingstraat, Jan van Eyckplein , Academiestraat, Ter Steeghere, Breydelstraat. In deze straten kunnen de winkels een kraampje buiten zetten. De organisatoren zorgen voor leuke animatie , muziek in de winkelstraten en de handelaars pakken uit met interessante koopjes.

Voor deze editie is de binnenstad met de Steenstraat, Wollestraat, Katelijnestraat (vanaf het Ankerplein), autovrij op vrijdag en maandag vanaf 13.00 uur en zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur telkens tot 18.00 uur. De Smedenstraat, Geldmuntstraat en Noordzandstraat zijn  op zaterdag en zondag ook autovrij van 10.00 tot 18.00 uur.

Extra promotie

Tijdens het koopweekend zijn de straten mooi aangekleed met nieuwe, kleurrijke vlaggen en wordt er animatie voorzien. Het Brugs Handelscentrum zorgt voor heel wat promotie. Er is een advertentiecampagne via oa De Zondag, Focus-WTV, Topradio en PlayNostalgie en we zorgen ook voor de nodige posts op social media.

Doelgroep
We richten ons hierbij in eerste instantie op de inwoners van Brugge en de omliggende regio. Deze doelgroep willen we op een actieve manier aanzetten om te komen shoppen in Brugge. “ Stad Brugge werkt graag mee aan dit soort van evenement. Het bewijst dat onze binnenstad ook nog altijd aantrekkelijk is voor de inwoners van Brugge en de nabije omgeving “ – stelt burgemeester De Fauw
Het Koopweekend is één van de acties die de handelaars in samenwerking met Stad Brugge (Centrummanagement) opzetten. Info: www.brugge.be/activiteiten/koopweekend-brug

2 reacties

Martine
Geschreven op 2024-06-30 10:07:11
Inderdaad ik sluit mij aan bij marie jeanne
Marie Jeanne vanrobaeys
Geschreven op 2024-06-29 01:04:05
Goed dat de Smedestraat wat in de kijker komt. Beetje bij beetje haar waarde verloren in de voorbije jaren. Hopelijk is ze beetje bij beetje terug aan het herleven. Deze straat leent zich uitstekend voor animatie omdat heel wat bezoekers langs deze weg de stad binnen wandelen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.