Home > Van tapasplank tot gezouten ham: 42 x goud voor leerlingen Slagerij GO! atheneum Diksmuide

Van tapasplank tot gezouten ham: 42 x goud voor leerlingen Slagerij GO! atheneum Diksmuide

Geschreven op 18 oktober 2023 om 08:35 door Mario De Wilde

De afgelopen dagen vond in Kortrijk Xpo de Meat Expo plaats, hét vakevenement voor iedereen met een passie voor de slagerijstiel. Meat Expo Kortrijk is een toonaangevend evenement in de vleesindustrie met een sterke nadruk op wereldwijde impact. Het brengt professionals samen om mondiale trends en technologieën te verkennen, internationale zakelijke contacten te leggen, kennis wereldwijd te delen, innovaties te bevorderen en de internationale vleesgemeenschap te versterken.

Een bijzonder hoogtepunt was de deelname van de leerlingen van het GO! atheneum Diksmuide aan de vakwedstrijden Special Juniorcup 2023, een prestigieuze wedstrijd voor jongeren en slagerijstudenten, georganiseerd door Meat Expo in samenwerking met de Koninklijke Landsbond der Beenhouwers. Deze wedstrijd, die jaarlijks terugkeert, staat bekend om de hoge mate van specialisatie, creativiteit, vakmanschap en vernieuwing in de sector. Sommigen noemen het zelfs de Champions League van de vleesindustrie. Het is tevens een uitgelezen kans om de school in de schijnwerpers te zetten en de ambacht en opleiding te promoten.

De leerlingen van de afdeling slagerij van GO! atheneum Diksmuide namen deel met niet minder dan 59 producten in diverse categorieën, waaronder Tapasschotel, Ambachtelijke kookham, Ambachtelijke gezouten ham, Ambachtelijke vleesproducten en Ambachtelijke gezouten vleesproducten. Het resultaat? Maar liefst 42 gouden medailles werden in de wacht gesleept door deze talentvolle leerlingen.

Bijzondere aandacht ging uit naar de meisjes in de opleiding, met name Liselotte Toebaert, Aïcha Denys en Beyonce Seys, allen afkomstig uit het 7e jaar specialisatie. Zij bewezen dat vrouwen hun mannetje kunnen staan in deze traditioneel door mannen gedomineerde sector. Samen waren de dames goed voor 21 medailles, wat zonder twijfel een buitengewone prestatie is.

Bovendien veroverde Liselotte Toebaert de Junior Cupbeker voor de mooiste en creatiefste Tapasplank, wat haar prestaties nog indrukwekkender maakt. Arthur Blockeel, net afgestudeerd aan het GO! atheneum Diksmuide, behaalde tijdens zijn eerste deelname in de categorie professionelen ook talrijke prijzen. Een uitzonderlijke prestatie!

Deze resultaten getuigen van de toewijding en de onmiskenbare talenten van de leerlingen en docenten van het GO! atheneum Diksmuide, die de toekomst van de slagerijstiel vormgeven met passie en expertise.

Dit succes op de Meat Expo Vakwedstrijden onderstreept niet alleen het hoge niveau van opleiding en vakmanschap aan de school, maar benadrukt ook de groeiende invloed van vrouwen in een traditioneel mannelijke sector. Het GO! atheneum Diksmuide kan terecht trots zijn op deze prestaties en blijft een voortrekkersrol vervullen in de promotie en ontwikkeling van de slagerijstiel.

Als klap op de vuurpijl behaalden onze leerlingen ook ereplaatsen op de jaarlijkse Nationale Scholenclub Vakwedstrijd voor Keurslagers. Op donderdag 12 oktober vond de 16e editie van de jaarlijkse vakwedstrijd voor Keurslagers plaats. Dit jaar stond de uitdaging centraal om de beste boerenpaté van het land te creëren. Na vele succesvolle jaren in Ter Groene Poorte in Brugge, werd besloten om vanaf nu te roteren, en daarom was de organisatie dit jaar neergestreken in PIVA Antwerpen. De leerlingen Valmont Willemyns en Bram Bruyneel en Michael Vlaeminck behaalden respectievelijk de 2de en 4de plaats op een totaal van 53 inzendingen, een prachtig resultaat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.