Home > Vama Veche wordt Signaal en opent einde juni festivalzomer in Brugge

Vama Veche wordt Signaal en opent einde juni festivalzomer in Brugge

Geschreven op 18 mei 2019 om 09:48 door Mario De Wilde

Het Entrepot en Villa Bota geven het startschot van de Brugse zomer in het Koningin Astridpark. Van 27 tot en met 30 juni vindt een nieuw zomerfestival plaats in het park: Signaal. Dat festival wordt de opvolger van Vama Veche.
Omdat we jongeren nog meer centraal zetten in de organisatie van onze festivals hebben we het concept van ons festival gefinetuned. SIGNAAL wordt scherper, jonger en avontuurlijker.

In handen van de radiomakers van Villa Bota

Villa Bota is een Brugse jongerenradio die draait op het enthousiasme van meer dan 80 vrijwillige radiomakers. Zij kregen de vrijheid om volledige programmablokken te cureren. Ward Dupan, programmator en productiemedewerker bij Het Entrepot, begeleidde de radiomakers bij het samenstellen van het programma: “Meer dan 20 radiomakers stelden zich kandidaat om te programmeren. Dat is een schat aan muziekkennis. Iedereen is heel goed op de hoogte van wat beweegt in zijn of haar genre of vakgebied. Signaal wordt dan ook een ontdekkingsfestival met veel jong, straf talent uit diverse genres.”

Grootste ‘open air radiostudio’ van het land

Op een festival ga je natuurlijk niet op een klassieke manier naar radio luisteren. Maar radio heeft de afgelopen jaren een transformatie doorlopen van massamedium naar een meer community-gedreven fenomeen. Die community is er ook bij Villa Bota, en nu willen we het publiek daar nauwer bij betrekken. Pieter Devriese, coördinator van de radiowerking bij Villa Bota, nodigt je dus uit om de ‘nieuwe radio’ te ontdekken: “We organiseren talks in de gezellige kiosk, zullen podcasts opnemen, nodigen het Antwerpse radiostation Drrrip uit en we gaan interactie op gang brengen met het aanwezige publiek. Een beetje zoals Radio Gaga, maar dan met een festivalvibe.”

’s Nachts door in de Factor Club

Aan het eind van élke festivaldag volgt een afterparty in de Factor Club, gecureerd door de radio-dj’s van Villa Bota. Het festival begint ook later in de namiddag, zodat er ook tijd genoeg is om te recupereren. Productiemedewerker Griet Vangaever: “Het zou misdadig zijn om een festivaldag abrupt af te breken rond middernacht, wanneer je nog niet uitgefeest bent. Daarom gaan we élke festivaldag afterparty’s organiseren in de Factor Club.” Kortom: wie houdt van Vama Veche zal zot zijn van Signaal “Vama Veche was het gezelligste festival in Brugge. Dat zal met Signaal niet anders zijn”, verzekert algemeen directeur bij Het Entrepot en Villa Bota, Wannes Fremaut, “We hebben jongeren inspraak gegeven en zijn niet bang om te sleutelen aan een succesrecept. Alles kan namelijk beter. Wie graag naar Vama Veche kwam, zal ook Signaal snel omarmen.”
Wat goed was, blijft behouden:
De periode aan het begin van de zomer
De fantastische, groene locatie
De gratis toegang
De enthousiaste vrijwilligers die van elke festivaldag een groot feest maken
Heb je trouwens zin om mee te helpen? We zijn op zoek naar vrijwilligers voor de bar, de keuken, het terrein, enzovoort. Je draait enkele shifts mee in een jong en leuk team waarin je veel nieuwe mensen leert kennen. In ruil krijg je een T-shirt, drankbonnetjes en lekker eten. Mail naar charlotte@hetentrepot.be voor meer info.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.