Home > Valse start bij eedaflegging Ieperse gemeenteraad

Valse start bij eedaflegging Ieperse gemeenteraad

Geschreven op 9 januari 2019 om 10:33 door Mario De Wilde

Eergisteren legden voor CD&V tien gemeenteraadsleden en drie leden van het bijzonder comité de eed af in de installatievergadering van de gemeenteraad. Daarmee breekt voor de Ieperse CD&V een nieuw, ander tijdperk aan op de oppositiebanken. We willen daar niet flauw over doen en geven toe dat het na de verkiezingen van 14 oktober toch even slikken was maar na 2.5 maand zijn we klaar om als grootste Ieperse politieke familie onze oppositierol op te nemen en de belangen van alle Ieperlingen verder te verdedigen. Wie niet klaar was met zijn huiswerk was de nieuwe meerderheid. Ze startten hun ambitieuze plannen… zonder plan. Er werd blijkbaar nog geen consensus gevonden over een bestuursakkoord, zelfs niet na 2.5 maanden. We kijken in ieder geval samen met alle Ieperlingen uit met welke zaken deze nieuwe meerderheid naar buiten komt, wie van de drie meerderheidspartijen het best onderhandelde en wie zijn of haar verkiezingsbeloftes wel of niet nakomt.

Gezonde stad

CD&V Ieper laat na meer dan 100 jaar bestuur een financieel gezonde stad na. Een stad waar het gezellig wonen is maar waar ook gezorgd wordt voor wie dat nodig heeft. Een stad waar het ook veilig wonen is en waar er ruimte en aanbod is om zich te ontspannen zowel in de binnenstad als in de deelgemeenten. We gaan er van uit dat de nieuwe meerderheid bereid is op deze sterke fundamenten voort te bouwen en niet verandert om te veranderen.
We hopen dat de valse start van de nieuwe coalitie door het niet tijdig klaar hebben van een bestuursakkoord geen teken aan de wand is voor wat komen zal en zijn zelf in ieder geval klaar om kritisch, doch constructief oppositie te voeren zodat ook in de toekomst de Ieperlingen zich thuis kunnen voelen in onze stad.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.