Home > Vakbonden van de Lijn zetten staking verder. Ook morgen en begin volgende week hinder

Vakbonden van de Lijn zetten staking verder. Ook morgen en begin volgende week hinder

Geschreven op 9 november 2023 om 17:45 door Mario De Wilde

Het gemeenschappelijke vakbondsfront ACV/ACOD/ACLVB heeft vandaag gestaakt in de provincie West-Vlaanderen. Ondertussen beslisten de vakbonden om ook morgen/vrijdag 10 november, maandag 13 november en dinsdag 14 november verder te staken. Dit dreigt vooral op vrijdag grote impact te zullen hebben op de dienstverlening door bus en Kusttram. Tijdens het weekend zal er niet worden gestaakt.
Door deze bekendmaking van de vakbonden dat men langer wenst te staken dan enkel vandaag, heeft De Lijn niet de kans om voor deze bijkomende dagen te voorzien in een gegarandeerde dienstverlening voor haar reizigers. Formeel gezien moet een staking twee weken op voorhand bekend zijn om de nodige voorbereidingen tijdig rond te krijgen.

​Hierdoor is het onduidelijk hoe groot de impact tijdens de komende stakingsdagen zal zijn op de dienstverlening. Voor morgen/vrijdag lijkt de stakingsbereidheid even groot als vandaag. Vandaag reden er 1 op 5 Kusttrams, en 3 op 5 bussen. Ook hoe groot de impact op maandag en dinsdag zal zijn, is voorlopig allerminst duidelijk. ​De Lijn volgt de situatie alleszins nauwgezet op. Ritten die niet gereden kunnen worden omwille van stakende chauffeurs, zullen meteen uit de routeplanner worden gehaald. De reizigers doen er dus goed aan om, voor vertrek, de realtime info in de app of op de website te checken om te zien welke ritten er rijden. ​De Lijn betreurt ten zeerste de hinder die deze staking teweeg brengt voor haar bus- en tramreizigers.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.