Home > Vaccinatiecentrum Diksmuide nog open in oktober, daarna in waakstand

Vaccinatiecentrum Diksmuide nog open in oktober, daarna in waakstand

Geschreven op 15 oktober 2022 om 10:09 door Mario De Wilde

De vaccinatiecampagne voor de herfstprik is volop aan de gang. Wie graag een coronavaccin wil, kan hiervoor nog steeds terecht in het vaccinatiecentrum in ontmoetingscentrum Sint-Sebastiaan. Nog de hele maand zijn er veel mogelijkheden om je te laten vaccineren. In november en december gaat het vaccinatiecentrum opnieuw in waakstand.

Op dit moment kregen alle volwassen Diksmuidelingen een uitnodiging om een herfstprik te laten zetten. Op vandaag is 25,36% al gevaccineerd. Vooral bij de 65-plussers is de vaccinatiebereidheid groot, daar is 68,98% al beschermd met een herfstprik. Bij de 18-64-jarigen staat dit percentage op 17,03%.

Elke dag open in oktober

De vaccinatiecampagne loopt op dit moment volop, nog de hele maand oktober is het vaccinatiecentrum bijna dagelijks open. Wil je graag je herfstprik? Dan raden we aan om niet te lang te wachten. Aanmelden via Q-vax heeft niet langer zin aangezien iedereen een uitnodiging kreeg. Je kunt je afspraak gemakkelijk maken via de vaccinatiecode op je uitnodiging of door te bellen met het callcenter op 051 70 19 76. Je uitnodiging kun je ook consulteren in je e-box. Ook voor volgende week zijn er nog heel wat beschikbare plaatsen.

Maak voor 4 november je afspraak

Kijk goed naar je uitnodiging, de meeste mensen kregen geen dag en uur voorgesteld en moeten dus zelf een afspraak maken. Anderen kregen wel een voorgesteld uur. Er is momenteel wat verwarring waarbij mensen denken een afspraak te hebben op 4 november. Maar het is wel degelijk de melding dat je best voor 4 november een afspraak maakt.

Waakstand vanaf november

Vanaf de herfstvakantie gaat het vaccinatiecentrum in waakstand waarbij er slechts enkele (inhaal)vaccinatiedagen zijn. Hierdoor zijn de plaatsen eerder beperkt op deze dagen. In november en december is er ook een laatste kans voor een gewoon basisvaccinatietraject voor wie nog nooit een vaccin kreeg, zowel voor volwassenen als kinderen.

Toch geen uitnodiging gehad

We ondervinden heel wat problemen met de papieren uitnodigingen. Over heel Vlaanderen blijven veel uitnodigingen hangen met de post. Bepaalde mensen ontvangen niets, anderen krijgen vijf keer een uitnodiging. Heb je nog niets ontvangen? Neem dan zeker eens een kijkje in je e-box of maak meteen een afspraak met het callcenter.

Resterende openingsmomenten

Maandag 17 oktober – voormiddag
Dinsdag 18 oktober – namiddag
Woensdag 19 oktober – namiddag
Donderdag 20 oktober – namiddag
Vrijdag 21 oktober – voormiddag
Zaterdag 22 oktober – voormiddag
Maandag 24 oktober – namiddag
Dinsdag 25 oktober – voormiddag
Woensdag 26 oktober – namiddag
Donderdag 27 oktober – voormiddag
Vrijdag 28 oktober – namiddag
Extra dagen:
Woensdag 9 november – namiddag
Woensdag 14 december – Namiddag

Openingsuren callcenter (051 70 19 76)

Maandag: 9-12 en 14-16 uur
Dinsdag: 9-12 en 16-19 uur
Woensdag: 9-12 en 14-17 uur
Donderdag: 9-12 en 14-16 uur
Vrijdag: 9-12 en 14-16 uur

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.