Home > Vaccinatiecentra in Torhout en Gistel zetten boostersprint in: 6 dagen op 7 open, dagelijks 950 prikken

Vaccinatiecentra in Torhout en Gistel zetten boostersprint in: 6 dagen op 7 open, dagelijks 950 prikken

Geschreven op 7 januari 2022 om 12:07 door Mario De Wilde

De vaccinatiecentra in Torhout en Gistel plaatsen sinds 4 januari heel wat extra vaccins. In Torhout kwamen er twee vaccinatielijnen bij, voor Gistel zijn dat er drie. Voortaan wordt er ook 6 op de 7 dagen gevaccineerd. De volwassen inwoners (met de leeftijd 18+) van de zes gemeenten in eerstelijnszone Houtland en Polder (Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg en Torhout) zullen tegen eind januari allen de kans gekregen hebben tot boostervaccinatie.

Bijna 30.000 inwoners binnen de eerstelijnszone Houtland en Polder mochten tijdens de afgelopen weken al hun boostervaccin ontvangen. De inwoners van Kortemark, Koekelare en Torhout krijgen hun boosterprik in Dienstenhuis Groenhove in de Bosdreef in Torhout. Voor de inwoners van Ichtegem, Oudenburg en Gistel gebeurt dat in kantoren van de voormalige Galloo-site in de Rochesterlaan in Gistel.

Boosterprik voor iedere volwassene tegen eind januari

In beide vaccinatiecentra werd er de afgelopen dagen fel opgeschaald dankzij de extra vaccinatielijnen. In Torhout wordt op die manier de capaciteit verhoogd van 630 naar 950 prikken per dag. In Gistel gaat het van zo’n 450 naar 730 prikken per dag. De beide centra doen er alles aan om iedereen zo vlot mogelijk van een extra boosterprik te voorzien tegen eind januari 2022. Enkel zo kunnen we de omikronvariant het hoofd bieden. De volwassen inwoners worden momenteel volop uitgenodigd. Hierbij wordt nog steeds rekening gehouden met je leeftijd en met het soort vaccin dat je eerder kreeg. Wie sneller dan voorzien geprikt wil worden, kan zich inschrijven op de Qvax-lijst via www.qvax.be. Dagelijks worden mensen via het Qvax-systeem opgeroepen.

Meer info:

Praktische info over de locaties en bereikbaarheid van de vaccinatiecentra vind je op de websites van de gemeenten (Torhout, Kortemark, Koekelare, Ichtegem, Gistel en Oudenburg). Algemene informatie over vaccineren is terug te vinden op www.laatjevaccineren.be.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.