Home > UNIZO West-Vlaanderen koos beste beloftevolle KMO én KMO van het Jaar

UNIZO West-Vlaanderen koos beste beloftevolle KMO én KMO van het Jaar

Geschreven op 20 oktober 2023 om 08:34 door Mario De Wilde

UNIZO West-Vlaanderen ging op zoek naar dé beloftevolle KMO van het Jaar en dé KMO van het Jaar 2023. Uit de drie finalisten per categorie werd tijdens de verkiezingsshow bij Inofec in Tielt bekend gemaakt dat BiometriQ uit Kortrijk de titel van Beloftevolle KMO van het Jaar in de wacht sleept en Visix uit Roeselare de winnaar is in de categorie KMO van het Jaar. “Een bekroning op hun werk”, zegt Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen.

Na een grondige analyse en doorlichting van alle ingediende dossiers koos de jury per categorie drie finalisten. Voor de categorie Beloftevolle KMO van het Jaar waren dat Qualitec, BiometriQ en Strateeg HR. Voor de categorie KMO van het Jaar mochten The List Media, Visix en Raida meedingen naar de titel. Na een bedrijfsbezoek bij de 3 finalisten van KMO van het Jaar en 3 pitches van de finalisten in de categorie beloftevolle, koos de jury uiteindelijk de twee winnaars. Verschillende criteria waaronder innovatie, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, marketing & communicatie, toekomstperspectief werden beoordeeld.

Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder van UNIZO West-Vlaanderen, was voorzitter van de jury: “Het was helemaal niet simpel om drie finalisten te selecteren, laat staan een winnaar. Er werden heel wat goeie, grondige dossiers ingediend. Die drie finalisten in iedere categorie moesten ons dan tijdens een bedrijfsbezoek of pitch overtuigen waarom zij de titel verdienden. Ook dat was niet gemakkelijk, maar uiteindelijk zijn we door middel van objectieve criteria uitgekomen op deze twee winnaars.”

Vincent Kint is verheugd met het aantal ingediende dossiers. “Deze wedstrijd doet ons telkens de mond openvallen”, zegt Vincent. “Familiebedrijven en kleine KMO’s zijn bedrijven die niet vaak in the picture staan, maar voor een enorme economische en maatschappelijke meerwaarde zorgen. Hoog van de toren blazen zit niet in de West-Vlaamse aard, maar die erkenning verdienen ze wel. Die erkenning willen we hen dan ook geven via deze uitreiking”, zegt Vincent Kint.

Winnaar Beloftevolle KMO van het Jaar – BiometriQ uit Kortrijk


Dé vereiste om in deze categorie mee te mogen doen is dat je niet langer dan 5 jaar mag bestaan én dat de KMO ambitie toont om te groeien in verschillende aspecten.

Bij BiometriQ brengen ze aan de hand van onder andere geavanceerde DNA-, bloed- en levensstijlanalyses jouw lichaam in kaart. Op die manier kan je samen met jouw diëtist of coach nog slimmere keuzes maken, en sneller jouw doelen bereiken. Tijdens een traject bij hen wordt je lichaam in kaart gebracht, krijg je levenslang unieke inzichten, ontvang je een persoonlijk voedings- en sportplan en zo veel meer. “Pieter en Tijs wisten ons te overtuigen van hun verhaal. Omwille van hun datagedreven activiteit zijn ze heel innovatief binnen hun markt. Geruggesteund door enkele doorwinterde investeerders uit de softwarewereld zijn ze erop gebrand hun missie te voltooien en gestaag verder te groeien. Koppel een sterk verhaal aan een gezonde portie enthousiasme en een sterke pitch en dan heb je de winnaar van beloftevolle KMO van het Jaar 2023”, aldus Vincent Kint.

Winnaar KMO van het Jaar – Visix uit Roeselare


Voor de categorie KMO van het Jaar zijn enkele voorwaarden om aan te voldoen zoals een minimum aan medewerkers, een minimum omzet enzovoort.

Visix, de winnaar in deze categorie, noemt zichzelf en hun personeel ‘brand shiners’. Ze willen je merk dan ook doen stralen. Zowel outdoor als indoor op je event. Ze laten bedrijven en producten scoren met visueel sterke en innovatieve oplossingen die echt ‘af’ zijn. Visix is een Europees toonaangevend groot-formaat drukkerij van kwalitatief en duurzaam promotiemateriaal met visuele impact. Het Visix Brand Shiners-team combineert permanente aandacht voor werkplezier met oprechte waardering voor elkaars inzet. Door professioneel advies, expertise en service genieten hun klanten van een zorgeloze ervaring. “Dat is ook exact wat we met de jury gevoeld hebben tijdens ons bezoek. Visix is een bedrijf dat continu bezig is met het in kaart brengen én verbeteren van processen. Ook wat betreft het klantenperspectief hebben ze de laatste jaren sterk getimmerd aan een schitterende klantervaring bijvoorbeeld. Ook als je vraagt naar hun toekomstperspectief geven ze een heldere uitleg waar ze naartoe willen en hoe ze dat willen bewerkstelligen. Omwille van die verschillende parameters, die duidelijk naar voor kwamen tijdens het bedrijfsbezoek, wisten ze de jury te overtuigen.”

Nationale KMO van het Jaar
Nu mag Visix verder strijden op Vlaams niveau. Zij nemen het op tegen de winnaars uit de andere provincies op 29 november in Oostende tijdens het Topseminar. Om te winnen moeten ze eerst een jury overtuigen met een pitch waarom zij de Vlaamse KMO van het Jaar moeten worden. In 2021 en 2022 mocht West-Vlaanderen de Vlaamse KMO van het Jaar alvast afleveren met respectievelijk Barias en Deprez. “We hopen uiteraard op een hattrick voor onze provincie”, zegt Vincent hoopvol.

“Het was opnieuw een heel pittig parcours, zowel voor de jury als voor de kandidaten. Het geeft wel altijd een heel voldaan gevoel als je zoveel sterke KMO’s hoort en ziet en dat de passie en het enthousiasme voor het ondernemerschap er nog steeds is. We kijken ook terug op een geslaagde verkiezingsshow met een 400-tal aanwezigen bij Inofec in Tielt”, besluit Vincent Kint, gedelegeerd bestuurder UNIZO West-Vlaanderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.