Home > Unizo Brugge reikte HIB-label uit aan Brugs ondernemers Thomas Soete en Adriaan Broes (ITTO)

Unizo Brugge reikte HIB-label uit aan Brugs ondernemers Thomas Soete en Adriaan Broes (ITTO)

Geschreven op 14 juni 2022 om 18:43 door Mario De Wilde

Deze voormiddag reikte Unizo Brugge, samen met schepen Pablo Annys het HIB-label uit aan Brugs ondernemer Thomas Soete en Adriaan Broes (ITTO). Het Handmade-in-Belgium-label verdient hij ter ere van zijn design tafels in minerale kalkpleister die hij en zijn team eigenhandig maakt. En heel mooie prijs en een stimulans om met eigen inbreng een mooie loopbaan uit te stippelen.

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. Bovendien definieert het Belgische recht niet wat een artisanaal of ambachtelijk product is, waardoor het gebruik van deze term vrij is, maar het mag geen misleidende informatie betreffen. Daarom lanceert UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking.
Nieuwe Brugse bouwfirma

In oktober 2021 ontstond Inovar, een jong, dynamisch renovatiebedrijf opgericht door de twee jeugdvrienden nl. Adriaan Broes en Thomas Soete. “Al van kinds af aan zijn Adriaan en ik gepassioneerd door de bouwsector. Het startte bij constructies uit Lego, gevolgd door het sjorren van boomhutten, later verbouwden we een tuinhuisje om tot een echte ‘mancave’ voor onze vrienden van de lagere school. De samenwerking verliep steeds vlekkeloos en we smeedden toen de eerste plannen om later samen een bouwfirma op te richten.” Na de schildersopleiding in het VTI te Brugge en enkele jaren ervaring op te doen, richtte Adriaan in 2017 de firma Renovar-AB op. Het bedrijf legde de focus op algemene schilderwerken zowel binnen als buiten, speciale schildertechnieken zoals mortex, en het plaatsen van gyproc. Thomas studeerde in 2017 af als bouwkundig ingenieur aan de Universiteit Gent en ging de eerstvolgende jaren aan de slag bij baggerfirma DEME en een algemene bouwonderneming aan de kust. Stilaan begon het echter te kriebelen om zelf ook iets te ondernemen.

Thomas: “De eerdere plannen om een bouwfirma op te richten kwamen weer naar boven en ik belde Adriaan op. Van het één
kwam het ander.” Adriaan en Thomas beslisten in 2021 om hun talenten te bundelen en richtten samen Inovar op. Adriaan: “Ik heb doorheen de jaren ervaren dat het een grote meerwaarde biedt wanneer je een totaalpakket aan de klant kan aanbieden.” Voor mij werd het steeds moeilijker om het overzicht te behouden op mijn eigen werk, de bestellingen, facturatie en de communicatie tussen klant en team van onderaannemers.

De geboorte van ITTO
Naast het realiseren van totaalrenovaties met de firma Inovar zijn zaakvoerders Adriaan en Thomas gepassioneerd door
interieurdesign en handgemaakte meubelen. In 2022 werd dit de start van hun bedrijf ‘ITTO’, waar elk exemplaar 100% met de hand wordt gemaakt. De beginletter ‘I’ staat enerzijds voor Interieur en anderzijds voor de subtiele verbinding tussen beide bedrijven. De ‘T’ verwijst dan weer naar het hechte Team dat de design tafels mogelijk maakt. Zonder een perfect geolied team van medewerkers en leveranciers zou het niet mogelijk zijn om te doen wat wij doen. De combinatie van gedrevenheid, plezante werksfeer en liefde voor wat we doen, maakt van ITTO een onbreekbaar team. Voor elke tafel nemen wij onze Tijd en zijn gefocust op ieder detail. Vertrekkende vanuit expertise en ervaring worden de tafels op maat gemaakt en wordt elk model uit de collectie persoonlijk door Adriaan en Thomas ontworpen. Er kruipt veel geduld, passie en liefde in elk exemplaar en wij streven naar perfectie. Dat is ook te zien aan het eindresultaat, elke tafel leveren wij met trots af aan de klant. Op het eerste zicht zou men kunnen denken dat de lijnen van de tafels met de vrije hand zijn getekend. Dat is omdat wij in plaats van hoekige, klassieke meubelen, unieke en organische vormen verkiezen. In combinatie met de minerale uitstraling van de stuc worden zo speelse eyecatchers vervaardigd die een bepaalde sereniteit uitstralen.
Definitie – criteria
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn soort. (Foto Unizo Brugge)

www.handmadeinbelgium.com

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.