Home > Uniek project in Veurne: Opleiding voor begeleider in de kinderopvang

Uniek project in Veurne: Opleiding voor begeleider in de kinderopvang

Geschreven op 4 december 2019 om 11:22 door Mario De Wilde

Sinds 15 november is Veurne, in samenwerking met de VDAB en CVO Miras, gestart met de opleiding voor begeleider in de kinderopvang. Een tiental cursisten bereidt zich voor op een carrière in de kinderzorg. Deze opleiding is gericht op iedereen uit de regio die in een kinderopvang wil werken. Wie geen diploma secundair onderwijs heeft, kan dit trouwens combineren met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) om het diploma te behalen. De opleiding voor begeleider in de kinderopvang duurt twee of drie semesters en is voltijds. Er zijn twee dagen les per week. Op maandag vinden de lessen plaats van 8.30 tot 15.30 uur in Buitenschoolse Kinderopvang Benjamien. Op vrijdag is dit van 8.30 tot 16.45 uur in Dienstencentrum De Zonnebloem.

Dit project is uniek in West-Vlaanderen, want het is voor het eerst dat een stad zelf zo’n opleiding aanbiedt. De samenwerking met het Centrum voor Volwassenenonderwijs Miras en de VDAB zorgt er voor dat de cursisten een degelijke omkadering krijgen. Dankzij de steun van buurgemeentes De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zijn er bovendien voldoende stageplaatsen. Bij de cursisten hoor je erg positieve geluiden. Ze weten dat ze met deze vorming werkzekerheid hebben, eens ze de vorming hebben voltooid. De deelnemers komen uit de Westhoek, maar ook uit De Haan. Voor wie deze opleiding combineert met Aanvullende Algemene Vorming komt er een halve dag les per week bij. De andere dagen zijn voorzien voor stage. Meer info vind je bij Els Van den Brande, els.vandenbrande@miras.be of 056 32 19 19. Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Als schepen vind ik het heel belangrijk dat we door deze opleiding in de regio te organiseren, kansen kunnen bieden aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging in hun leven!”

Foto: Schepen Guido Hoste, Alain Wyffels van CVO Miras, beleidsmedewerker Peter Debeir, burgemeester Peter Roose verantwoordelijke BKO Benjamien Liselot Eyckmans en de cursisten – Copyright: Veurne

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.