Home > Uitverkochte derde editie van de Brugse beiaardcantus op woensdag 20 april is een feit

Uitverkochte derde editie van de Brugse beiaardcantus op woensdag 20 april is een feit

Geschreven op 6 april 2022 om 16:35 door Mario De Wilde

De uitverkochte derde editie van de beiaardcantus in Brugge is een feit. Inderdaad, na twee jaar wachten, mag men terug aan de slag! En dat hebben ze gemerkt… Coördinator Bram Vanaelst: De studenten hebben alvast zin in de kleinste beiaardcantus van het land. Op woensdag 20 april 2022, van 18u tot 21u30, zingen en verbroederen 450 studenten uit gans Vlaanderen op het binnenplein van het Belfort. De tickets waren in een mum van tijd uitverkocht. Schepen Blontrock: De ganse stad kan meegenieten van deze unieke studenten- en beiaardcultuur. De beiaardcultuur is sinds 2014 door UNESCO erkend. De beiaard is ontstaan rond 1500 in de Zuidelijke Nederlanden en is het oudste muzikale massamedium uit de geschiedenis. Vandaag is de beiaard het grootste muziekinstrument ter wereld.”

Schepen Goderis: “Onder begeleiding van stadsbeiaardier Wim Berteloot, die de 47 klokken van het Belfort zal bespelen, de Brugse studentenfanfare Ad Omnes en diverse cantores uit de Brugse studentenclubs, zullen studenten in open lucht afwisselend studentenliedjes meezingen. Iedereen is welkom om op een positieve manier eens kennis te maken met deze studentencultuur, om met hen uit volle borst mee te zingen en samen met hen het glas studentikoos te heffen. Teksten met de liedjes zijn aanwezig en worden verdeeld via een speciaal gemaakte beiaardcodex.”

Coördinator Bram Vanaelst: “Als locatie kozen we dus niet voor de Markt maar wel voor het binnenplein van de hallen. We willen niet als grootste beiaardcantus uitpakken en hebben ook die ambitie in de toekomst niet. Bij ons primeert vooral het lied en de gezelligheid. Iets wat we ook meekrijgen van onze partner Rodenbach, die traditionele Studentikoziteit hoog in het vaandel draagt, denk maar aan de Rodenbach cantus-contest samen met Focus WTV of de jaarlijkse Gravensteenfeesten.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.