Home > Uitstekende cargo resultaten voor Luchthaven Oostende-Brugge

Uitstekende cargo resultaten voor Luchthaven Oostende-Brugge

Geschreven op 7 september 2020 om 11:16 door Mario De Wilde

In de maand augustus mocht de Oostendse luchthaven een kleine verbetering noteren op vlak van de passagierscijfers. Zo steeg het aantal passagiers met 10,3% ten opzichte van juli 2020. Toch bleef het passagiersaantal met 20.740 ruim onder de cijfers van augustus 2019. Het aantal passagiers daalde met 69,4% in vergelijking met het record van de 67.872 passagiers vorig jaar. De daling is significant en het gevolg van het feit dat heel wat reizigers dit jaar kozen om niet met het vliegtuig op reis te vertrekken. Bovendien beperkte luchtvaartmaatschappij TUI fly het aanbod vanuit Luchthaven Oostende-Brugge omwille van de coronacrisis.

Eind augustus zijn er tevens een aantal van de TUI fly bestemmingen op de rode lijst komen te staan. Dit had als gevolg dat de bestemmingen Ibiza en Palma tijdelijk werden stopgezet. Deze bestemmingen zouden terug in het aanbod komen vanaf 25 september of van zodra de regio Spanje niet langer rood kleurt. Tenerife en Eskişehir (voor personen met een Turks paspoort) blijven in het aanbod. Over de periode van januari tot en met eind augustus daalde het aantal passagiers met 70% tot 96.439 ten opzichte van 321.961 in dezelfde periode vorig jaar. Deze cijfers zijn in lijn met de trends die gecommuniceerd werden door ACI (Airports Council International).

De cargo blijft het uitstekend doen. Zo steeg het verhandelde volume tot 4.407 ton in augustus 2020. Dit is een stijging van maar liefst 304,8%. Deze uitstekende resultaten zijn het gevolg van de nieuwe maatschappijen zoals Qatar Airways, Magma en Hong Yuan. Daarnaast heeft Egyptair het aantal vluchten ook laten toenemen en zijn er nu tevens vluchten die een tussenstop maken in Oostende op weg naar de Verenigde Staten. De hulpgoederen hebben duidelijk ook hun weg naar ons land gevonden via de luchthaven van Oostende-Brugge.

Het cargovolume steeg over de periode januari tot en met augustus tot 35.805 ton. Dit is een stijging van 150,7% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hiermee wordt het jaarcijfer van 2019 al ruim overschreden en dit terwijl we nog vier maanden te gaan hebben dit jaar. De komende maanden zullen moeilijk blijven voor het passagiersvervoer. Zo werd Spanje als een rode zone gemarkeerd op 4 september 2020. Dit betekent dat de vluchten naar het Spaanse vasteland worden opgeschort tot eind september. Naast het coronavirus is ook het consumentenvertrouwen een belangrijke variabele in het verdere herstel van het passagiersvervoer.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.