Home > Uitreiking 1ste Prijs Johan Windels in Torhout ging naar Dokter Kris Monballyu

Uitreiking 1ste Prijs Johan Windels in Torhout ging naar Dokter Kris Monballyu

Geschreven op 9 oktober 2021 om 22:50 door Mario De Wilde

Als eerbetoon aan ere-voorzitter Johan Windels, waarvan ze in Torhout veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen, reikte het bestuur vanaf 2021 met CD&V Torhout jaarlijks de Prijs Johan Windels uit. Dit uit respect voor zijn engagement, zijn passie, zijn gedrevenheid, zijn bevlogenheid, … die hij had voor de partij. Voorzitter Hilde Stockman: “En laat het nu net die typerende kenmerken van Johan Windels zijn waar we de Prijs Johan Windels jaarlijks willen aan linken. CD&V Torhout wil deze prijs uitreiken aan een persoon of organisatie die uitzonderlijk verdienstelijk is geweest ten aanzien van de Stad Torhout en zijn inwoners, en bijgedragen heeft aan het positieve imago en uitstraling van de Stad Torhout.”

Dokter Kris Monballyu

“Dit jaar reiken we met veel trots deze prijs uit aan dokter Kris Monballyu. Kris was de voorbije maanden (helaas anderhalfjaar) een onmisbare schakel in de aanpak van de Covid-crisis. Dokter Kris Monballyu was de medeoprichter en medisch coördinator van het test- en triagecentrum te Torhout. Hij was medisch expert van het Covid team van de ELZ Houtland en Polder, en is tot op heden medisch expert van de vaccinatiecentra ELZ Houtland en Polder. Van bij de start van de Covid-pandemie ging Kris samen met collega Sara Burm met een grote bevlogenheid aan het werk in het WZC. In die eerste periode moest werkelijk alles opgebouwd worden, afspraken gemaakt worden met de eerstelijnszone en collega huisartsen, noodprocedures uitwerken voor cohortering in het woonzorgcentrum, zoeken en vinden van de broodnodige beschermingsmaterialen, … Kris stond in de frontlinie en ging gedreven aan het werk ten dienste van de Torhoutenaren.”

“Voor het stadsbestuur en de dienst noodplanning was Dokter Kris een verrijking in het team voor de aanpak van de Covid-pandemie. Kris bleef zijn engagement verder opnemen toen het vaccinatiecentrum werd opgebouwd. Ook hier was Kris het aanspreekpunt voor collega artsen. We willen met deze prijs Kris danken, en erkentelijk zijn voor alle geleverde inspanningen tijdens deze langdurende pandemie. Dankzij zijn gedrevenheid en inzet kunnen we nu met trots stellen dat we in Torhout gespaard gebleven zijn van erger en op heden een vaccinatiegraad hebben van:
• +18 => 94,64%
• Gehele bevolking ( alle leeftijden ) => 83.46% (Opmerking : ook de 0 tot 12 jarigen zijn hier inbegrepen maar er zijn hierover geen cijfers beschikbaar). Een welgemeende dank u!”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.