Home > Uitgestelde nieuwjaarsdrink. Damme organiseert op 30 juni een zomerborrel voor zijn inwoners

Uitgestelde nieuwjaarsdrink. Damme organiseert op 30 juni een zomerborrel voor zijn inwoners

Geschreven op 22 juni 2022 om 09:21 door Mario De Wilde

Omdat de traditionele nieuwjaarsdrink begin dit jaar in Damme niet doorging, organiseert het stadsbestuur op donderdag 30 juni 2022 vanaf 19.30 uur een Zomerborrel. De borrel volgt op de onthulling van een wensboom die tijdens de zomer op de markt zal staan. Alle inwoners van de stad zijn uitgenodigd om samen de zomervakantie in te zetten.

“We hebben onze borrel een half jaar uitgesteld en een passend moment gezocht”, weet burgemeester Joachim Coens. “In plaats van te klinken op het nieuwe jaar, klinken we nu halfweg op een mooie onthaastende zomer.”

De Zomerborrel wordt gratis aangeboden in de Zustertuin aan de Burgstraat. Dat is een groenzone in het hart van het historisch centrum die in de toekomst een ontmoetings- en speelplek moet worden. De tuin grenst aan d’Oede Schole waar straks opnieuw basisonderwijs zal worden georganiseerd. Daags na de Zomerborrel zal in de tuin het Peloezefestival doorgaan. De zomerborrel in de Zustertuin duurt tot 22 uur. De weersverwachtingen zijn gunstig. Het bestuur roept op om met de fiets naar Damme-centrum te rijden.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.