Home > Uitgekookt en sterk Club behaalt opvallende 0-4 op het veld van Porto

Uitgekookt en sterk Club behaalt opvallende 0-4 op het veld van Porto

Geschreven op 14 september 2022 om 08:13 door Mario De Wilde

Op de tweede speeldag van de UEFA Champions League trok Blauw-Zwart gisteravond naar Porto. Jutglà bracht Club in de eerste helft op voorsprong vanop de stip. Na een fantastische tweede helft werd de score nog uitgediept tot 0-4 na goals van Sowah, Skov Olsen en Nusa. Club staat te pronken met 6 op 6!

Blauw-Zwart boekte op de openingsspeeldag van de UEFA Champions League een belangrijke thuiszege tegen Bayer Leverkusen. Als gevolg van het drukke schema koos coach Hoefkens er zaterdag tegen Seraing voor om wat te roteren met zijn ploeg. Dat pakte goed uit, maar zoals verwacht stonden tegen FC Porto dezelfde elf starters als de wedstrijd tegen Leverkusen aan de aftrap. Bij de thuisploeg was de meest opvallende naam toch Otávio, een belangrijke schakel die uit blessure terugkwam.

Club begon geduldig aan de wedstrijd, maar in de vierde minuut verloor Nielsen op het middenveld de bal. Porto schakelde snel om en uiteindelijk trapte Galeno de bal in het zijnet. Enkele minuten later stak Blauw-Zwart ook eens de neus aan het venster. Na een mooie combinatie op de flank zette Skov Olsen de bal goed voor. Uiteindelijk slaagde Jutglà er niet in om te trappen en het schot van Sowah werd tot twee keer toe afgeblokt. Op het kwartier kregen we plots een snelle uitbraak van Club en João Mário haakte Jutglà in de zestien. Niet echt een zware fout maar de ref wees resoluut naar de stip en Jutglà zelf trapte de voorsprong voor de bezoekers koelbloedig in de hoek. Droomscenario voor de Bruggelingen dus, maar Porto moest nu natuurlijk komen…

Dat probeerden ze via Otávio die met een mooi balletje Pepê vond. Mignolet reageerde echter alert en trok aan het langste eind na de 1-op-1 situatie. Het waren vooral de snelle flanken die Club pijn trachtten te doen, maar Club liet zich ook niet onbetuigd. Sowah onderschepte uitstekend een foutieve pass, maar zijn poging was vanuit een te scherpe hoek om Diogo Costa te verschalken. De thuisploeg had wel het meeste balbezit, maar het was Club dat kort voor de rust toch nog eens kon dreigen. Vanaken had wat ruimte, maar zijn plaatsbal ging naast de paal. Enkele minuten nadien was het de beurt aan Skov Olsen, maar hij raakte de bal niet zuiver genoeg om het leer in de verste hoek te plaatsen. We gingen rusten met 0-1!

De tweede helft werd aangevat met twee nieuwe namen bij Porto, maar het was Club dat een perfecte start kende. Vanaken speelde de bal centraal naar Jutglà en die slaagde erin om al liggend nog net een tikje tegen het leer te geven. Sowah reageerde alert en schoof de dubbele voorsprong naast Diogo Costa in doel. Dit gaf de bezoekers een enorme boost en 5 minuten later was het zowaar 0-3! Meijer ging knap zijn man voorbij en had een dito voorzet in petto. De bal schoot door naar de tweede paal en daar twijfelde Skov Olsen niet om opnieuw de netten te doen trillen. Porto probeerde wel opnieuw het evenwicht wat te herstellen, maar Club bleef goed in de organisatie staan.

Dit zorgde ervoor dat Porto eigenlijk amper voor concreet doelgevaar kon zorgen. Het was daarentegen Blauw-Zwart dat nog kon dreigen via de ingevallen Yaremchuk. Zijn kopbal van dichtbij op de vrije trap van Nielsen wordt wel knap gered door Diogo Costa. In de laatste 10 minuten was het ook nog tijd voor Mignolet om zich nog enkele keren te tonen. Eerst stopte hij een kopbal van dichtbij en ook een voorzet-schot van Borges liet hij niet passeren. Kort daarna probeerde Wendell het vanop afstand, maar zijn schicht strandde over de lat. In minuut 85 kwam dé actie van de match wel op naam van Club: ze tikten Porto tureluurs en uiteindelijk belandde de poging van Onyedika jammer genoeg tegen de paal.

Dit ging nog een prachtig orgelpunt op de prestatie van een ijzersterk Blauw-Zwart zijn, maar dat kwam er uiteindelijk toch! Nusa glipte door de buitenspelval en zette de absolute kers op de taart met een knappe goal. Club zette zo op alle vlak een complete prestatie op de mat en start de UEFA Champions League met 6 op 6!

UEFA Champions League – Speeldag 2
Toeschouwers: 50.033 – Estádio do Dragão
Scheidsrechter: Tasos Sidiropoulos
FC Porto: Diogo Costa – João Mário (46’ Danny Namaso), Pepe (c), David Carmo, Zaidu (76’ Wendell) – Otávio (61’ Gonçalo Borges), Mateus Uribe, Stephen Eustaquio, Wenderson Galeno (61’ Gabriel Veron) – Pepê, Evanilson (46’ Toni Martinez).
Bank: Cláudio Ramos, Fábio Cardoso, Marcano, Gabriel Veron, Grujic, Rodrigo Conceição, Danny Namaso, André Franco, Wendell, Bruno Costa, Toni Martínez, Gonçalo Borges.
Coach: Sérgio Conceição.

Club Brugge: Simon Mignolet – Denis Odoi, Brandon Mechele, Abakar Sylla (65’ Dedryck Boyata) – Andreas Skov Olsen (71’ Roman Yaremchuk), Casper Nielsen, Raphael Onyedika, Hans Vanaken (c), Bjorn Meijer (75’ Eduard Sobol) – Kamal Sowah, Ferran Jutglà (75’ Antonio Nusa).
Bank: Senne Lammens, Eduard Sobol, Dedryck Boyata, Éder Balanta, Lynnt Audoor, Cisse Sandra, Cyle Larin, Antonio Nusa, Roman Yaremchuk.
Coach: Carl Hoefkens.

Gele kaarten: João Mário, Onyedika, Odoi, Nielsen, Carmo
Rode kaarten: geen
Doelpunten: 15’ Jutglà (0-1), 47’ Sowah (0-2), 52’ Skov Olsen (0-3), 89’ Nusa (0-4)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.