Home > Uber Eats verviervoudigde in vier jaar tijd aantal ritten in Brugge, één bestelling was goed voor…18 maaltijden

Uber Eats verviervoudigde in vier jaar tijd aantal ritten in Brugge, één bestelling was goed voor…18 maaltijden

Geschreven op 24 mei 2022 om 11:47 door Mario De Wilde

Komende zaterdag 28 mei viert Uber Eats zijn 4e verjaardag in Brugge – 4 jaar die voor het bezorgplatform synoniem staan voor groei en succes in de hoofdstad van West-Vlaanderen. Uber Eats werd in 2018 in het Venetië van het Noorden gelanceerd en sindsdien breidde het er flink uit, zowel qua aantal ritten, restaurants als koeriers. Er is geen twijfel over mogelijk: Bruggelingen zijn dolblij dat ze hun favoriete gerechten – in slechts een paar klikken – aan huis kunnen laten leveren.

Een groei die veelbelovend is voor de toekomst
Uber Eats werd in 2018 in Brugge gelanceerd en werd er al snel een groot succes. In amper 4 jaar tijd is het aantal ritten in de stad verviervoudigd. Bovendien grepen ook restaurants de kans om hun aanbod te versterken door zich bij de app aan te sluiten: sinds de lancering zijn er meer dan 5 keer meer restaurants die de bezorgdienst gebruiken. Met name horecazaken die hamburgers, Italiaanse gerechten of sushi serveren hebben een echte boom gekend aangezien deze keukens het populairst zijn in Brugge – de inwoners van de hoofdstad van West-Vlaanderen houden wel van klassiekers. Daarnaast zijn de restaurants Moana Poké Bowls en Pizza Talia’s zelfs uitgegroeid tot echte sterren in de stad en tot de favorieten van de lokale bevolking. Tot slot is ook het aantal koeriers spectaculair toegenomen, en vermenigvuldigd met 6 – petje af voor Uber Eats!

Enkele leuke weetjes
Net zoals de stad Brugge eigen specifieke kenmerken heeft en echt opvalt door haar pittoreske architectuur en haar reien, hebben ook haar inwoners hun eigen eetgewoonten. Ten eerste lijken ze iets meer honger te hebben dan de rest van Vlaanderen, met een hoger gemiddeld aantal artikelen per bestelling. Dat is niet echt verwonderlijk: de hele dag grachten oversteken moet behoorlijk vermoeiend zijn, ze zijn duidelijk uitgehongerd na zulke inspanningen.

Bovendien blijkt dat de meerderheid van de Bruggelingen graag thuis tijdens een lang weekend en dan geniet van een heerlijke kant-en-klaarmaaltijd. Sinds de lancering waren de top 5 piekdagen allemaal maandagen, met één maandag in het bijzonder die alle records brak: Paasmaandag 2021. Comfortabel thuis op de bank van je vakantie genieten terwijl je eten aan huis wordt bezorgd, lijkt bij uitstek de perfecte vrije dag.

Last but not least lijkt Brugge de thuisbasis te zijn van een aantal serieus hongerige magen. Uber Eats registreerde er namelijk een gigantische bestelling met niet minder dan 18 maaltijden! De bestelling werd geplaatst op een zaterdag in november en bevatte Thaise gerechten zoals pad thai en dim sum. Behoorlijk indrukwekkend, toch? Hou je vast! Vanaf zaterdag 28 mei en gedurende de hele week week daarna, kunnen alle Bruggelingen dankzij de code “BRUGGE4” 5€ besparen op elke bestelling van minimum 20€.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.