Home > Tweede seizoen Buurtbar by Cirkant in Zedelgem succesvol afgesloten

Tweede seizoen Buurtbar by Cirkant in Zedelgem succesvol afgesloten

Geschreven op 29 september 2023 om 06:44 door Mario De Wilde

De Buurtbar by Cirkant – het project waarbij OC Cirkant in verschillende buurten in Groot-Zedelgem zijn caravan opzet om aan buurtvervlechting te doen – heeft er zijn tweede seizoen op zitten. Donderdag 28 september werd de caravan voor de laatste keer dit jaar van stal gehaald en opgezet in de Wijk de Toekomst in Loppem. Ondertussen beginnen buurtbewoners de Buurtbar al te kennen en kan men van een succes spreken.

De Buurtbar by Cirkant trok er in september 2021 voor het eerst op uit. Zo’n anderhalf jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling was. “Corona had roet in het eten gegooid, maar we waren tevreden dat we uiteindelijk toch van start konden gaan. In 2021 werd het een kort seizoen, maar ondertussen zitten we al aan ons tweede volledige seizoen en we zijn blij te zien dat mensen ons echt al beginnen kennen.” vertelt Audry Sanders van OC Cirkant. “Tweewekelijks, op donderdagnamiddag kon je ons met onze caravan in vier verschillende wijken in Groot-Zedelgem vinden. Onze opzet is simpel: we willen dat mensen hun buren weer leren kennen en dat doen we door een potje koffie aan te bieden en er een gezellige namiddag van te maken. En dat slaat aan.”
De insteek van de Buurtbar is tweeledig. Enerzijds wil men aan buurtvervlechting doen, anderzijds krijgen de bewoners met een beperking van OC Cirkant de kans om hun steentje bij te dragen tot de maatschappij en hun talenten in te zetten.

“We zaten begin dit seizoen met de handen in het haar toen onze caravan niet langer de openbare weg op kon. Dankzij de steun van de gemeente Zedelgem konden we de caravan van JCI Houtland gebruiken voor dit seizoen. Gezien het succes van de Buurtbar, zijn we ondertussen verder op zoek naar fondsen om een nieuwe, tweedehands caravan aan te kopen. Alle hulp is daarbij welkom.”
Dit project werd uitgewerkt met de steun van de gemeente Zedelgem en de financiële steun van CERA en het Torfsfonds.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.