Home > Tweede editie van de sprinttriatlon Poperinge smaakt zeker naar meer

Tweede editie van de sprinttriatlon Poperinge smaakt zeker naar meer

Geschreven op 20 maart 2024 om 07:01 door Mario De Wilde

Afgelopen zondag organiseerde Poperinge voor de tweede keer een 1/8ste triatlon. Met 182 individuele atleten en 28 trio’s overtrof de editie die van vorig jaar. Tuur Lemmens en Emma Cottenie namen een gouden medaille mee naar huis. Ondanks het regenweer moedigden heel wat supporters de atleten aan op hun passages door het stadscentrum en het park. Nieuw dit jaar was de supporterszone in het zwembad, die ook daar voor extra sfeer zorgde.

Het werd een spannende strijd, waarbij Tuur Lemmens (goud), Pep Delvaux (zilver) en Peter Denteneer (brons) het in een finalesprint tegen elkaar opnamen. Bij de vrouwen eindigde Emma Cottenie als eerste, voor Laura Lernout en Hanne Maes. Je vindt alle resultaten op www.triatlon.vlaanderen.

Mix van atleten
Schepen van sport Klaas Verbeke blikt tevreden terug: “De eerste editie vorig jaar was al zeer geslaagd, nu mochten we nog meer deelnemers verwelkomen. Fijn om te zien dat er een mix van jonge, minder jonge, competitieve en recreatieve atleten de weg naar onze triatlon vond. De vele positieve reacties geven een boost om verder te groeien. Ik ben trots op ons team van de Sportdienst. Een triatlon organiseren is niet evident, maar zij hebben zich echt dubbel geplooid om er een fantastisch evenement van te maken. Bij deze ook een oprechte dankjewel aan alle sponsors, partners en medewerkers voor hun steun en hulp.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.