Home > Tweede editie Lichtervelde@themovies

Tweede editie Lichtervelde@themovies

Geschreven op 7 september 2018 om 07:50 door Mario De Wilde

Op zondag 30 september vindt voor de 2de maal het event Lichtervelde@themovies plaats. Een event waarbij de gemeente Lichtervelde en Cinema De Keizer de inwoners van Lichtervelde de mogelijkheid bieden om gratis een topfilm mee te pikken.
De ochtendfilm is voorbehouden voor de leden van de gemeentelijke adviesraden en werkgroepen en is een welgemeende “dank-je-wel” vanwege de gemeente aan alle vrijwilligers. De namiddagfilm staat open voor alle kinderen in Lichtervelde (en hun ouders) om zo kennis te maken met onze unieke dorpsbioscoop.
Authentieke dorpsbioscoop
Cinema De Keizer is een van de uitgangsborden waar onze gemeente graag mee uitpakt. En terecht! Deze cinema, gesticht in 1924 door de familie Debaillie, is namelijk de enige overgebleven Belgische familiezaal uit deze pionierstijd. Agnes Debaillie was decennia lang vereeuwigd met de cinema. Na haar overlijden was het voortbestaan van Cinema De Keizer onzeker, maar dankzij 7 Lichterveldse investeerders was het voorbestaan van de cinema verzekerd. Cinema De Keizer vzw, met Sofie Eeckeman als drijvende kracht, staat vanaf dan in voor het uitbaten, promoten en in stand houden van Cinema De Keizer.
Dank aan de vrijwilligers binnen de gemeentelijke adviesraden en werkgroepen

De gemeente wil met dit filmevent de vele vrijwilligers die actief zijn in de gemeentelijke adviesraden en werkgroepen danken voor hun jarenlang en gedreven engagement. Gemeentelijke adviesraden en werkgroepen zouden immers niet het werk kunnen leveren zonder de vele vrijwilligers. De vrije tijd die in de adviesraden en werkgroepen wordt gestoken is goud waard! Daarom nodigen we hen allen graag uit voor de aangrijpende en hartverscheurende film Lion. Deze film uit 2017 die maar liefst 6 Oscarnominaties kreeg en 2 BAFTA awards in de wacht sleepte, brengt het verhaal van de 5-jarige Indische jongen Osaar. In een treinstation raakt hij zijn broer kwijt, stapt per ongeluk op een verkeerde trein, wordt geadopteerd door een koppel uit Australië en beslist 25 jaar later om op zoek te gaan naar zijn verloren familie.
Een film die blijft nazinderen en waar nadien gezellig kan over nagepraat worden bij een aangeboden aperitief in de cinemabar. De genodigden zijn persoonlijk aangeschreven en worden gevraagd hun ticket voor 23 september op te halen in de bibliotheek.

Filmaanbod voor kinderen
In de namiddag zetten we de cinemadeuren maar al te graag wagenwijd open voor de allerjongsten onder ons. Het moment om kennis te maken met een filmervaring in onze dorpsbioscoop…een opportuniteit die je niet mag missen! Om 14u00 vertonen we er de hartverwarmende animatiefilm ‘Ferdinand’. Ferdinand is een vredelievende stier die helemaal niet van vechten houdt en van het vrije leven geniet in de wei. Op een dag echter wordt hij gevangengenomen door stierenfokkers die van hem de grootste, snelste en ruigste stier van Madrid willen maken. Of hen dit ook lukt, kan je zelf komen ontdekken op 30 september. Deze film wordt gratis aangeboden (ook voor ouders). Je moet wel vooraf je tickets komen afhalen in het gemeentehuis of in de bibliotheek van Lichtervelde (voor 22 september).

Verdere inlichtingen:

Ria Beeusaert-Pattyn, burgemeester, ria.pattyn@lichtervelde.be , 051 72 94 30
Guillaume Noppe, dienst cultuur, guillaume.noppe@lichtervelde.be , 051 72 94 41
Hans Maertens, voorzitter VZW Cinema De Keizer, hans.maertens@skynet.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.