Home > Tweede editie Garnaalkrokettenfestival komend weekend volledig uitverkocht

Tweede editie Garnaalkrokettenfestival komend weekend volledig uitverkocht

Geschreven op 19 oktober 2022 om 11:35 door Mario De Wilde

Dit weekend staat helemaal in het teken van de Oostendse garnaalkroket. Tijdens het tweede Garnaalkrokettenfestival wordt de ultieme Oostendse garnaalkroket van 2022 verkozen. De ACEG Wellington Hippodroom wordt op 21, 22 en 23 oktober omgetoverd tot een driedaagse voor liefhebbers van de garnaalkroket. En daar hoort uiteraard veel proeven bij!

Duizenden kroketten voor duizenden bezoekers

Burgemeester Bart Tommelein zegt: “Op 21 oktober lanceren we de Orde van de Oostendse Garnaalkroket op de exclusieve Nacht van de Garnaalkroket. Op 22 en 23 oktober stellen de verschillende Oostendse restaurants hun ambachtelijk gemaakte garnaalkroketten voor aan het grote publiek. Het is aan de bezoekers om te proeven en mee te stemmen op de allerbeste garnaalkroket. Vorig jaar trok het festival meer dan 3.000 bezoekers. We kijken enorm uit naar de driedaagse!”

Een vakjury riep in 2021 de kroket van restaurant Brassi uit tot winnaar. De publieksprijs ging naar Eetkaffee Poseidon. Benieuwd welk restaurant een jaar lang mag uitpakken met deze prestigieuze titel! Aan het festival nemen dit jaar opnieuw elf restaurants deel, die nog een week de tijd hebben om de laatste hand te leggen aan hun ambachtelijke garnaalkroketten. Op zaterdag openen de deuren om 13.00 uur, op zondag kun je al komen proeven vanaf 11.00 uur. Op zondagavond worden de prijzen uitgereikt aan de winnaars om 17.30 uur.

Voor wie nog geen tickets had, is het jammer genoeg te laat om voor het festival naar Oostende af te reizen. Hoewel er een tweede festivaldag werd georganiseerd en er dus nog meer mensen kunnen komen proeven dan vorig jaar, was de tweede editie in een recordtijd uitverkocht. Wie geen ticket heeft, kan uiteraard in een van de Oostendse restaurants genieten van dit krokant streekproduct.Orde van de Oostendse Garnaalkroket

Op vrijdag 21 oktober wordt de Orde van de Oostendse Garnaalkroket feestelijk boven de doopvont gehouden. Voorzitter en bezieler van de Orde, Bart Tommelein, zal ter plaatse de eerste Grootmeesters benoemen. De echte die hard garnaalkroketten-lover maakt kans om volgend jaar in de Orde opgenomen te worden als Fijnproever. Hoe? Door tussen 24 oktober 2022 en 1 oktober 2023 langs te gaan in de elf restaurants van deze editie om ter plaatse te smullen van de huisbereide garnaalkroketten. De stempels van de deelnemende restaurants op een unieke spaarkaart, zijn de nieuwe panini-stickers voor echte foodies.

Publieksprijs

Dit jaar hebben de restaurants qua promotie al een extra duwtje gegeven aan hun achterban om de publieksprijs binnen te kunnen halen. Het recept? Een garnaalkrokettenfan, een filmpje en een deelnemende zaak. In elf filmpjes motiveren de fans waarom net die garnaalkroket van dat restaurant voor hen de beste is én roepen ze op om hun favoriete garnaalkroket te verkiezen tijdens het festival. Alle filmpjes zijn terug te vinden op de evenementpagina van het Garnaalkrokettenfestival. Foto’s Nick Decombel

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.