Home > Twee West-Vlaamse toerismespecialisten bundelen krachten: ImagineTravel en Africa By Excellence samen in zee

Twee West-Vlaamse toerismespecialisten bundelen krachten: ImagineTravel en Africa By Excellence samen in zee

Geschreven op 17 mei 2022 om 11:50 door Mario De Wilde

ImagineTravel en Africa By Excellence bundelen vanaf nu hun krachten. Beide touroperators werkten al van bij de start van Africa by Excellence in 2014 heel nauw samen en hebben nu besloten om volledig te fusioneren. Manu Donck, zaakvoerder van Africa By Excellence met zetel in Brugge, gaf begin dit jaar te kennen dat hij het bedrijf wenst over te laten. Het volledige team van Travel By Excellence (het samenwerkingsverband met ook Wings ’n Wheels en Sudamericatours) kwam in onderling overleg overeen dat deze fusie de beste oplossing is voor het Afrika-luik. De sterke band tussen beide bedrijven en de uitstekende samenwerking onder de Travel by Excellence-leden blijft zo gegarandeerd.

Manu Donck (Africa By Excellence): “Vol goesting en energie gaf ik sedert 2014 het beste van mezelf om van Africa by Excellence een referentiemerk in de Belgische markt te maken. Corona gooide roet in het eten maar we sloegen ons er door. Het uitgebreide Afrika-product staat er en covert het volledige continent. Voor mij stond de commercialisering van dit product echter nog niet op punt. Corona heeft mij op de proef gesteld en mij aan het denken gezet omtrent mijn huidige functioneren en professionele toekomst. Om tijd en ruimte voor mezelf te hebben en andere wegen in te slaan besloot ik mijn mandaat als zaakvoerder ter beschikking te stellen en het bedrijf te verlaten. Ik ben er van overtuigd dat onder ImagineTravel het Afrika-product een flinke boost zal krijgen. Ik blijf nog actief meewerken in het bedrijf tot einde mei en zorg mee voor een vlotte overgang. Ik wens iedereen te bedanken voor de fijne samenwerking.

Paul Ryckaseys (ImagineTravel): “Toen Manu te kennen gaf dat hij wilde stoppen was het vlug duidelijk voor alle betrokkenen van Travel By Excellence dat we dit als samenwerkingsverband intern wilden en konden oplossen. Aangezien onze beide kantoren op dezelfde locatie liggen, lag deze oplossing voor de hand. De drie medewerksters (Anne, Daniela en Virginie) integreren in het team van ImagineTravel en zullen verder de Afrikaanse bestemmingen met hart en ziel behartigen. Veronique, sales representative NL van ImagineTravel, zal nu ook in Vlaanderen de bestemming Afrika in haar portefeuille opnemen. Céline Degroot, sales representative van Travel By Excellence in Wallonië vertegenwoordigt al de vier touroperators en zal dit ook in deze nieuwe constructie blijven doen”.

“Het is onze bedoeling om op korte termijn de volledige productie te integreren en verder uit te bouwen onder de naam van ImagineTravel. Beide merknamen blijven nog enkele maanden naast elkaar bestaan maar tegen eind dit jaar gaat alles onder de naam van ImagineTravel (brochures, website …) verder. De gemaakte boekingen worden onder de naam van Africa By Excellence afgewerkt; de nieuwe boekingen zullen heel binnenkort al onder de naam van ImagineTravel geboekt en gefactureerd worden. Na de succesvolle integratie van Destination Green in 2019 zal Imagine nu het team van Africa By Excellence integreren en deze bestemming in de komende jaren verder uitbouwen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.