Home > Twee teams van gemeentebestuur Knokke-Heist verzamelden met 100 km-Run € 5511 voor Kom op tegen Kanker

Twee teams van gemeentebestuur Knokke-Heist verzamelden met 100 km-Run € 5511 voor Kom op tegen Kanker

Geschreven op 23 maart 2022 om 18:06 door Mario De Wilde

Voorbije zondag namen twee teams van het gemeentebestuur deel aan de 100 km-Run van Kom Op Tegen Kanker in Genk. Elk team was samengesteld uit 4 deelnemers, waarvan er 1 de 40 km liep, na 10 kilometer kwam de 30 km-loper erbij, na nog eens 10 km de 20 km-runner en in de laatste 10 km kwam de laatste kompaan erbij om zo samen over de finish te komen met een gezamenlijke loopafstand van 100 km. De 2 teams slaagden erin om 5511 euro sponsorgeld bijeen te sprokkelen voor Kom op Tegen Kanker.

De loopteams bestonden uit volgende sportieve medewerkers:

40 km: Bieke Flama (dienst Jeugd) & Christa Bultynck (dienst Beleids- Beheersondersteuning)
30 km: Dimitri Lefevre (dienst ICT) & Rony Vanryckeghem (dienst groen/begraafplaatsen)
20 km: Tim Debrabandere (dienst Openbaar Domein) & Martijn Devisch (dienst Openbaar Domein)
10 km: Margriet Dewandel (ter vervanging van Britt Schouppe, ex-diensthoofd Bib) & Hylke Vandepitte (ter vervanging van algemeen directeur Miet Gobert)

De 100 km-Run van Kom Op Tegen Kanker stond oorspronkelijk gepland op 22 maart 2020 in Knokke-Heist. Omdat sport in de genen zit van onze gemeente en we allemaal wel iemand kennen die te maken heeft met kanker, sloegen enkele collega’s van het gemeentebestuur de handen in elkaar om 2 teams samen te stellen en zo het onderzoek naar kanker te steunen. Per team moest er € 2500 ingezameld worden. Hiervoor werd lippenbalsem aan de man gebracht via de plaatselijke handelaars Roelandt Juweliers, Schoonheidsinstituut Kelly, Café Den Oosthoek, Brasserie Feau le Fer en kinesist Philip Heyndrickx in Moerkerke. Gelukkig kon er ook gerekend worden op enkele sympathieke weldoeners zoals Kine Oostkust, vzw Ice Time en een aantal anonieme mecenassen die het team rechtstreeks steunden door geld te storten. Het startgeld voor beide teams werd ingezameld en iedereen stoomde zich klaar om zijn afstand te lopen. Maar toen sloeg corona toe.

100 km run
Het event werd uitgesteld naar het najaar, maar ook een 2de golf gooide terug roet in het eten. Na een derde uitstel naar voorjaar 2021, besliste de organisatie het event voor een vierde keer te verplaatsen naar het najaar 2021. Als locatie werd Koksijde gekozen maar jammer genoeg viel de loopwedstrijd toen in de week van de Zwin- & halve triatlon van Knokke-Heist. Omdat heel wat collega’s zouden deelnemen aan deze wedstrijden, besliste het team om hun deelname uit te stellen naar het jaar erop, in de hoop dat het evenement opnieuw in ons Knokke-Heist zou plaatsvinden. Maar ook dit jaar geen 100km-run van Kom op Tegen Kanker in Knokke-Heist. In plaats daarvan werd gekozen voor Genk. Op de 4de editie werd er door een kleine 500 teams in totaal 1.217.500 euro ingezameld. Dat geld gaat naar kankeronderzoek dat een directe impact heeft op de levenskwaliteit en overlevingskansen van mensen met kanker. Zo maken de lopers en hun achterban, maar ook de vele vrijwilligers van de 100km-run dus rechtstreeks het verschil voor kankerpatiënten.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.