Home > Twee prachtkookboeken: ‘Lenna’s Kitchen Planted Based’ en ‘Food You Want To Eat’

Twee prachtkookboeken: ‘Lenna’s Kitchen Planted Based’ en ‘Food You Want To Eat’

Geschreven op 10 mei 2025 om 06:56 door Mario De Wilde

Bij Kosmos Uitgeverij zijn zopas twee prachtige kookboeken uitgekomen, weliswaar voor een verschillend publiek. Eerst heb je ‘Food You Want To Eat’ van Thomas Straker met daarin opgenomen meer dan 100 klassieke gerechten voor thuis en ook nog ‘Lenna’s Kitchen Planted Based’ met 65 eiwitrijke, voedzame recepten voor elke dag. Dat verdient alleszins wat meer toelichting….

Lenna’s Plantbased Kitchen van Lenna Omrani

Ontdek voedzame, plantaardige en eiwitrijke recepten in Lenna’s Plantbased Kitchen. Van ontbijt tot diner, met handige vegan kooktips en inspirerende weekmenu’s voor gevarieerde maaltijden! In dit heerlijk kookboek deelt Lenna Omrani haar favoriete recepten – eiwitrijk, voedzaam en kleurrijk, de perfecte basis voor iedereen die gezond wil eten en genoeg energie wil hebben. Geïnspireerd door culinaire ontdekkingen in Barcelona, Londen en New York, en met een hint naar haar Tunesische roots, creëerde Lenna verrassende en toegankelijke gerechten voor elk moment van de dag, zoals:

-Boekweitpannenkoeken met banaan en chocoladesaus (ontbijt)
-Udonnoedels in romige miso-tahinsaus met gebakken paddenstoelen (lunch)
-Bourguignon van gerookte tofu en paddenstoelen (diner)
-Taco’s met gebakken tempehkruimels, avocadosaus en frisse koolsla (diner)
-Pruimengalette (snack/dessert)

Met handige tips en inspirerende weekmenu’s sta je zorgeloos in de keuken. Dit worden jouw nieuwe go-to-recepten voor elke dag!

 

NL-talig, Hardcover, 176 pagina’s met mooie foto’s, € 27.50 Kosmos Uitgeverij

Food You Want to Eat van Thomas Straker

Breng culinaire elegantie in je keuken met Thomas Straker. Zijn toegankelijke recepten combineren eenvoud en stijl, perfect voor wie thuis wil genieten van heerlijk eten. Met Thomas Strakers eerste kookboek Food You Want to Eat ontdek je meer dan 100 klassieke recepten voor thuis. Het boek is een ode aan de eenvoud, met de nadruk op seizoensgebonden ingrediënten en het behoud van pure smaken – zonder uren in de keuken door te brengen. In diit debuut deelt hij de gerechten die hij zelf graag eet, met als uitgangspunt dat een eenvoudige maaltijd vol verrassingen kan zitten.

Straker onthult onder andere de geheimen achter zijn befaamde boters en flatbreads, maar ook zijn favoriete gerechten zoals Kipschnitzel met salsa en venkelsalade, en Custard met rabarber. Alle recepten zijn chic, haalbaar en onweerstaanbaar lekker. Of je nu een ervaren kok bent of net begint, laat je inspireren door een chef die miljoenen mensen wereldwijd in de keuken weet te verrassen.

‘Thomas is een getalenteerde no-nonsensechef die de classics en trendy, hedendaagse dishes toegankelijk weet te maken.’ – Jord Althuizen, Smokey Goodness-bestsellerauteur

‘Thomas Straker is de rockstar van de food wereld, die al jaren zijn eigen ding doet en nu eindelijk is ontdekt. Dat werd tijd ook.’ – Daan van der Lecq, online personality

‘Er is niemand die eten er zo lekker uit kan laten zien als Thomas Straker.’ – Yvonne Doorten, hoofdredacteur Foodies en koken & genieten.

Nl-talig, hardcover, 288 pagina’s met schitterende foto’s, € 32.50, Kosmos Uitgeverij

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.